The London Gazette

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The London Gazette
London Gazette(1705).jpg
LandStorbritannia
FormatFullformat
Frekvens1 dag
Grunnlagt7. nov. 1665
EiereStorbritannias regjering
UtgiverOffice of Public Sector Information
SpråkBritisk-engelsk
HovedkvarterOxford
ISSN0374-3721
Nettstedhttps://www.thegazette.co.uk (engelsk)
Faksimile av The London Gazette fra 3.–10. september 1666 med rapport om brannen i London

The London Gazette er et av den britiske regjeringens offisielle lysningsblader, og det viktigste blant disse i Storbritannia. Den hevder å være den eldste fortsatt eksisterende engelske nyhetsavisen og den eldste som fortsatt blir utgitt i Storbritannia etter først gang å ha blitt publisert den 7. november 1665 under navnet The Oxford Gazette.[1][2] Denne påstanden kan også bli gjort av Stamford Mercury og Berrow's Worcester Journal ettersom The London Gazette ikke er en konvensjonell nyhetsavis som har nyheter og heller ikke har noen stor sirkulasjon.

Andre offisielle nyhetsaviser fra den britiske regjering er The Edinburgh Gazette og The Belfast Gazette, som bortsett fra å reprodusere bestemt materiale av nasjonalt interesse allerede utgitt i The London Gazette, inneholder disse publikasjonene informasjon av særlig interesse for henholdsvis Skottland og Nord-Irland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fram til 1752 og endringene som ble innført med Kalenderloven (Calendar (New Style) Act) av 1750, ble The London Gazette utgitt med en datering basert på den julianske kalenderen med begynnelsen av året som 25. mars. Moderne sekundære kilder har vanligvis justert begynnelsen på kalenderåret under denne perioden til 1. januar. Ved å benytte den justeringen er en utgave av London Gazette datert 4. januar 1723 egentlig publisert i 1724, det samme året som en utgave publisert den 4. april 1724. Jf. «No. 6231», The London Gazette. 4. januar 1723, s. 1.; «No. 6257», The London Gazette. 4. april 1724, s. 1.
  2. ^ «No. 1», The Oxford Gazette. 7. november 1665, s. 1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) The London Gazette – kategori av bilder, video eller lyd på Commons