Cesare Bonizzi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cesare Bonizzi
Frate Cesare Bonizzi MEI 2008.jpg
Født15. mars 1946 (74 år)
Offanengo
Beskjeftigelse Prest, sanger
Nasjonalitet Italia

Broder Cesare Bonizzi, også kjent som Fratello Metallo («Broder Metal») og Frate Cesare, er en italiensk fransiskansk munk som tilhører Kapusinerordenen, og som har blitt kjent i senere år som heavy metal-vokalist.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bonizzi ble født i 1946 i Offanengo, Italia. Han gikk i kloster i 1975, og bedrev deretter misjonærvirksomhet i Elfenbenskysten. Etter å ha kommet tilbake til Italia ble han ordinert til prest i 1983.[1] Siden 1990 har han vært interessert i å bruke musikk som et middel til meditasjon og åndelig hengivelse, og han har utgitt tallrike album i diverse musikalske stilarter fra new age til rock. Etter at han så Metallica spille ble han imidlertid lidenskapelig interessert i heavy metal som musikalsk redskap[1]. Ifølge ham selv er «metall det mest energiske, vitale, dype og sanne musikalske språk jeg kjenner».[2] Han bor nå (2008) i klosteret i Musocco, en bydel i Milano.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Hans fulle overgang til heavy metal skjedde først med utgivelsen Misteri (2008), men Bonizzi har spilt inn flere album i ulike musikalske sjangrer. Han viser til Megadeth og Metallica som hoved-inspirasjoner for hans overgang til metall.[3] Med sin nye musikkstil, som han kaller «metrock», en kombinasjon av metall og rock, hadde han i 2008 åpningsnummeret på Gods of Metal, Italias største heavy metal-festival.[1]

Bonizzi opptrer i full fransiskansk munkehabitt. På konsert kan man ofte se ham gjøre «horn-tegnet», men han tolker det som tegnspråk for kjærlighet, og ikke som et djevelens tegn[3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Padre Cesare, The Capuchin Missionary Who Plays Metal Music» Arkivert 13. august 2008 hos Wayback Machine. IberPress.
  2. ^ «Friar to open heavy metal concert». Arkivert fra originalen 24. mai 2009. Besøkt 18. juli 2008. 
  3. ^ a b «Even monks can get a heavy metal habit», Daily Mail (fredag 20. juni 2008), side 15.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]