Celine Pettersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Celine Kommandantvold Pettersen
Celine Pettersen.jpg
Født10. januar 1988 (33 år)
Oslo, Norge
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
KallenavnCella
PosisjonAngrepsspiller[1]
Klubbinformasjon
Spiller forLSK
Draktnr.24
Ungdomsklubb
År
Klubber
Kjelsås Fotball
Klubber*
År Klubber
2007-2014
2014-2016
Røa
LSK

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 6. november 2016.

Celine Kommandantvold Pettersen (født 10. januar 1988 i Oslo) er en norsk kvinnelig fotballspiller for LSK. Hennes ungdomsklubb var Kjelsås IL.

Pettersen er oppvokst på Kjelsås, og gikk på Bjerke videregående skole fra 2004 til 2007, hvor hun studerte idrettsfag. Pettersen begynte i Røa i 2007-sesingen, og debuterte i kamp i cupen mot Borgen spm innbytter for Karin Bredland. Pettersen scoret allerede i sin debutkamp i Toppserien, da hun kom inn som innbytter mot Sandviken. Stillingen da hun kom inn var riktignok 8-0 til Røa. Pettersen scoret etter å ha vært på banen i ett minutt i 4. serierunde i Toppserien 2008 mot Fart. I en cupkamp mot Bækkelaget spilte Pettersen sin første kamp fra start, og hun ble ikke byttet ut.

Pettersen skyndet seg langsomt, og det var først i hjemmekampen mot Trondheims-Ørn i 9. serierunde i Toppserien 2009 at Pettersen spilte en toppseriekamp fra begynnelsen. Pettersen var imidlertid i hovedsak innbytter. Sesongen 2010 ble imidlertid Pettersens gjennombrudd. Etter at flere spillere hadde forlatt Røa, fikk Pettersen stadig mer tillit, og hun takket for tilliten ved å score mål allerede i sesongens første kamp mot Linderud-Grei. På tross av hard kamp fra blant andre Ada Finskud, Karoline Rud, Cathrine Rolness og Kine Kvalsvik om plassen, beholdt Pettersen posisjonen de 10 første serierundene for Røa, og i tillegg i to cupkamper. Pettersen ble matchvinner for Røa hjemme mot medaljemotstander Arna-Bjørnar.[2] Pettersen var en stund toppscorer, og hun fikk også tillit i 18 av serierundene, 15 av hvilke fra start. Hun kom også inn i cupfinalen mot Trondheims-Ørn og scoret et av målene.


Kommandantvold Pettersen arbeider som assistent ved en ungdomsskole ved siden av fotballen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Liste over kjente elever ved Bjerke videregående skole

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]