Hopp til innhold

Cassandra’s Dream

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cassandra's Dream
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2007
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWoody Allen
ProdusentLetty Aronson
Stephen Tenenbaum
Gareth Wiley
ManusforfatterWoody Allen
MusikkPhilip Glass
SjeffotografVilmos Zsigmond
KlippAlisa Lepselter
Foran kamera
MedvirkendeHayley Atwell
Colin Farrell
Sally Hawkins
Ewan McGregor
Tom Wilkinson
Annen informasjon
Budsjett$15 millioner
Prod.selskapThe Weinstein Company
Metro-Goldwyn-Mayer
Optimum Releasing
PremiereSpanias flagg 26. oktober 2007
Frankrikes flagg 31. oktober 2007
Norges flagg 11. januar 2008
USAs flagg 18. januar 2008
Storbritannias flagg 9. mai 2008
Eksterne lenker

Cassandra's Dream er en fransk-britisk-amerikansk thrillerkrim- og dramafilm fra 2007 med regi og manus av Woody Allen.

Filmen hadde norsk premiere den 11. januar 2008.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Brødrene Terry (spilt av Colin Farrell) og Ian (spilt av Ewan McGregor) bor i Sør-London, ble oppdratt av deres far Brian som eier en restaurant, og deres mor Dorothy som ber sønnene se opp til deres onkel Howard - En vellykket kirurg og forretningsmann. Brødrene kjøper en seilbåt til en utrolig lav pris, til tross for båtens gode tilstand. De gir båten navnet Cassandra's Dream, etter en hund på en veddeløpsbane hvor Terry vant pengene til å kjøpe båten. Brødrene vet ikke noe om gresk mytologi, og de er ikke klar over de illevarslende historiene rundt dette navnet - den gamle profetinnen Cassandra, hvis dødsprofetier ikke ble fulgt av de rundt henne. En dag møter Ian den vakre skuespillerinnen Angela Stark (spilt av Hayley Atwell) som han blir forelsket i.

Terry sliter med spilleavhengighet som fører ham i stadig dypere gjeld. Ian ønsker å investere i ett hotell i California for å finansiere et nytt liv sammen med Angela. For å få bukt med deres økonomiske problemer, ber de onkel Howard om hjelp. Han samtykker, men ber om en tjeneste til gjengjeld: De må drepe en person for ham. Howard risikerer å havne i fengsel, og hans fremtid blir truet av Martin Burns, en tidligere forretningspartner som planlegger å vitne mot ham i en rettssak. Howard ber dem kvitte seg med Burns, og til gjengjeld skal han belønne dem økonomisk.

Brødrene lykkes de med å gjennomføre drapet, og senere ødelegge våpnene de brukte. Terry blir etter hvert fortært av skyld, og han begynner snart å misbruke alkohol og andre rusmidler. Hans oppførsel skremmer snart hans forlovede, som forteller Ian om situasjonen. Terry ønsker å overgi seg til politiet og innrømme alt sammen, så Ian går til Howard for mer hjelp. De mener at de ikke noe annet alternativ enn å kvitte seg med Terry på båten deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]