Hopp til innhold

Caledonian Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Caledonian Stadium
Grunnlagt9. november 1996
AdresseInverness
BeliggenhetInverness
LandSkottlands flagg Skottland
EierInverness Caledonian Thistle FC
BrukereInverness Caledonian Thistle FC
UnderlagNaturgress
Kapasitet7 918
Historiske data
Påbegynt1995
Åpnet1996
Kart
Caledonian Stadium
57°29′41″N 4°13′03″V

Caledonian Stadium, med sponsornavnet Tulloch Caledonian Stadium, er et fotballstadion i Longman-området i den skotske byen Inverness. Stadionet er hjemmebanen til Inverness Caledonian Thistle FC, som i sesongen 2009-2010 spilte i Scottish Football League First Division, men vant divisjonen, slik at laget i sesongen 2010-2011 spiller i Skotsk Premier League.

Inverness Caledonian Thistle FC ble etablert i 1994, da de to amatørklubbene Caledonian FC og Inverness Thistle FC i ligaen Highland Football League ble slått sammen. Laget spilte først på banen Telford Street Park, men denne banen tilfredsstilte ikke kravene til Scottish Football League. Det var derfor en forutsetning at de måtte skaffe seg et bedre anlegg i løpet av de første fem sesongene. Arbeidet ble påbegynt i 1995 og i november 1996 kunne anlegget åpnes. Åpningskampen mot Albion Rovers endte 1-1.

Da klubben vant Scottish Football League First Division i 2004, var det et problem at banen ikke tilfredsstilte kravene til Scottish Premier League. Laget delte derfor bane med AberdeenPittodrie den første halvdelen av 2004-2005-sesongen, mens det ble foretatt utbedringsarbeider på Caledonian Stadium.

Disse utbedringsarbeidene inkluderte bygging av to nye tribuner ved hver andre av banen som gav den mer enn 7 500 sitteplasser. Disse tribunene ble bygget i løpet av bare 47 dager av entreprenørselskapet Tulloch Construction Company, som også er klubbens største aksjonær. Den første kampen i skotsk Premier League på Caledonian Stadium ble spilt 29. januar 2005. Klubben ble nummer 8 i sin første sesong i Premier League.

Klubben har senere utvidet med en ny, liten tribune, «West Stand», med en kapasitet på 400 plasser, som står tvers overfor hovedtribunen «Main Stand». Det foreligger planer om å bygge ut hele denne vestsiden med ny tribune, tilsvarende «Main Stand». Dette vil gi stadionet en tilskuerkapasitet på rundt 10 000 plasser. Andre planer, som å bygge sammen hovedtribunen med «North Stand», vil ytterligere kunne øke publikumskapasiteten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]