Cappielow Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cappielow Park
Panorama Cappielow.jpg
AdresseSinclair Street, Greenock, PA15 2TY, Skottland[1]
Land StorbritanniaRediger på Wikidata
Eier Greenock Morton FCRediger på Wikidata
BrukereGreenock Morton FC
UnderlagNaturgress
Banestørrelse100 x 65 meter
Kapasitet11 100 (5 741 sitteplasser)[1]
Historiske data
Åpnet1879[1]

Cappielow Park
55°56′29″N 4°43′37″V

Cappielow Park

Cappielow er et distrikt i Greenock i Inverclyde, i det sentrale Vest-Skottland. Stadionet er hjemmebane for det skotske førstedivisjonslaget Greenock Morton FC. Navnet Cappielow brukt alene refererer vanligvis til fotballstadionet Cappielow Park, men det kan også henvise til et lite boligområde eller det tilknyttede industriområdet.

Cappielow Park befinner seg på andre siden av East Hamilton Street og elven River Clyde, ved motorveien mot Port Glasgow og Glasgow. Ståtribunen uten tak bak det ene målet løper langs Sinclair Street. Stadionet er omtrent fem minutters gange fra Cartsdyke jernbanestasjon (det dreier seg om jernbanelinjen mellom Glasgow Central og Gourock).[2]

Cappielows etymologiske betydning stammer visstnok fra skandinavisk, selv om detaljene rundt den opprinnelige betydningen er uklare. Det har vært hjemmebane for klubben siden tidlig på 1900-tallet. Oppussing er nylig gjennomført, og for tiden er kapasiteten på 11 100 tilskuere, inkludert 5 741 sitteplasser. Tribunen bak målet i vest går under navnet Wee Dublin end, og har sitteplasser uten ryggstøtte, og har blitt ombygd fra en tidligere ståtribune. Hovedtribunen Grandstand har nå plastseter, som erstattet de gamle trebenkene, og som var et kjennemerke for Cappielow fram til sent på 1990-tallet. Tribunen Cowshed ligger på nordsiden av banen, og var tidligere en stor ståtribune for både hjemme- og bortesupporterne (og hadde et stort gjerde på midten som skilte supporterne fra hverandre), men denne tribunen er nå bare for hjemmesupporterne. Mange av ståplassene på de første radene av denne langsidetribunen er nå fjernet og erstattet av klappseter. Ellers er Cowshed Stand et særsyn i moderne britisk fotball, siden det ikke lenger er vanlig med ståplasser på langsidene så høyt opp i ligasystemet. Bak målet i øst befinner "Sinclair Street End" seg, og det er fortsatt en ståtribune uten tak.

Den 12. desember 2008 kunngjorde Morton at de hadde sikret seg en av tribunene fra de gamle erkefiendene St. Mirren, da St. Mirren flyttet fra sitt tradisjonelle stadion Love Street til nye Greenhill Road.[3] Denne tribunen har blitt gjenreist på "Wee Dublin End" på Cappielow.[3] Dessuten sikret Morton seg to av St. Mirrens gamle flomlysmaster,[3] og de står nå på hver sin ende av Cowshed Stand. En kunngjøring fra den offisielle internettsiden til Morton lød som følger: "På tross av rivaliseringen har vi alltid hatt et godt forhold til St Mirren, og vi vil benytte denne anledningen til å takke dem i full offentlighet for deres hjelp, og ønsker dem all mulig suksess i deres nye hjem."

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. juli 2011. Besøkt 25. mai 2011. 
  2. ^ «Directions to Cappielow». gmfc.net. Arkivert fra originalen 10. september 2008. Besøkt 4. september 2008.  Arkivert 10. september 2008 hos Wayback Machine.
  3. ^ a b c [1], Paisley Daily Express, 24. desember 2008.