Bruce Dern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bruce Dern
Bruce Dern Cannes 2013.jpg
Født4. juni 1936 (83 år)
Chicago
Ektefelle Diane Ladd (19601969)
Barn Laura Dern
Utdannet ved University of Pennsylvania, Choate Rosemary Hall
Beskjeftigelse Skuespiller, manusforfatter, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Sølvbjørnen, Filmfestivalen i Berlin, beste mannlige skuespiller ved filmfestivalen i Cannes, Cannes filmfestival
Aktive år1960
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Bruce MacLeish Dern (født 4. juni 1936 i Chicago, Illinois) er en amerikansk skuespiller. Dern har også hatt gjesteroller i en rekke TV-program. Dern har iløpet av sin karriere som skuespiller hatt roller i mer enn 80 spille- og TV-filmer.

Hans farfar var George Henry Dern, en tidligere guvernør delstaten Utah og krigsminister i USA, og hans onkel var poeten Archibald MacLeish. Hans gudfar var politikeren Adlai Stevenson og hans gudmor var USAs førstedame Eleanor Roosevelt, som var gift med Theodore Roosevelt. Dern studerte ved Choate School og senere ved University of Pennsylvania. Dern er far til skuespiller Laura Dern (født i 1967), som han hadde sammen med sin eks-kone Diane Ladd, som han var gift med fra 1960 til 1969. Han giftet seg med sin nåværende kone, Andrea Beckett, i 1969. Dern er blitt tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Hans datter Laura Dern og hans eks-kone Diane Ladd mottok sine stjerner på Hollywood Walk of Fame samtidig som Dern.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]