Britt Boutros-Ghali

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Britt Boutros-Ghali
Født1937Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Britt Boutros-Ghali (født Britt Bang Paulsen, 1937 i Svolvær) er en norsk kunstner (maler) bosatt i Kairo i Egypt. Hun er gift med egypteren Raouf Boutros-Ghali, og er dermed svigerinne til tidligere generalsekretær i FN, Boutros Boutros-Ghali.

Britt Boutros-Ghali er oppvokst i Sortland. Sin første separatutstilling hadde hun i 1965 i Galerie de l'Universitée i Paris. Hun har hatt utstillinger i Frankrike, England, Tyskland, Spania, USA, Norge og Egypt. I 1996 fikk hun St. Olavs Orden for sitt bidrag til kunsten.

Høsten 2005 ble 46 oljemalerier av Britt Boutros-Ghali stjålet fra en container i Harstad. Maleriene var verd ca. 2 millioner kroner, og de var sendt fra Kairo for å stilles ut i Galleri Nord-Norge i Harstad. Bare fem av maleriene kom til rette etter tyveriet.[1][2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

kunststubbDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)