Brinklow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brinklow
Brinklow
Kirken og hovedveien gjennom Brinklow, 2007
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Rugby
Admin. grevskap:Warwickshire
Seremon. grevskap:Warwickshire
StatusLandsby (village)
Befolkning1 101 (2011)

Brinklow er en landsby og et verdslig sogn i distriktet Rugby i grevskapet Warwickshire, England. Den ligger omtrent midt mellom Rugby og Coventry, ved den romerske veien Fosse Way. Ved folketellingen i 2001 hadde landsbyen og sognet en befolkning på 1 041 innbyggere,[1] noe som økte svakt til 1 101 ved 2011.[2]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Rett utenfor landsbyen er en normannisk borg av typen motte-and-bailey, som er en av de best bevarte strukturene av denne typen i England. Man mener at det er bygget på en eldre gravhaug, men det har ikke blitt utført utgravninger som kan bekrefte dette. Navnet på landsbyen trekker i retning av at det stemmer; Brincehláw er angelsaksisk for «gravhaugen ved kanten av en ås».

Oxfordkanalen renner langs landsbyen. Tidligere gikk det en sidegren av kanalen inn til selve landsbyen, men denne er ikke lenger i bruk.

Landsbykirken er fra 1200-tallet. Landsbyen har en barneskole, flere butikker og puber. Den ble etablert som en markedsby i middelalderen, men dens betydning har siden minsket.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Brinklow – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons