Brødgutta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brødgutta
orig. Breadwinners
Generell informasjon
GenreKomiserie
NasjonalitetUSA
Lengde22 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
ManusSteve Borst, Gary Doodles, Derek Dressler, Dani Michaeli Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapNickelodeon, Nickelodeon Animation Studio Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Media Networks
TV-kanalNickelodeon, Nicktoons
Eksterne lenker

Brødgutta (Breadwinners) er en amerikansk CGI-animert serie fra 2014-2016, produsert av Nickelodeon Animation Studio og sendt på Nickelodeon i Norge.

Handling[rediger | rediger kilde]

To antropomorfe, flygende ender ved navn SwaySway (spilt av Robbie Daymond) og Buhdeuce (spilt av Eric Bauza) er bestevenner, og flyr rundt den vann-baserte planeten Pondgea i en rakett-drevet varebil og leverer brød til innbyggerne. SwaySway, høy, tynn og grønn, er lederen for duoen. Selv om han ikke alltid har den beste dømmekraften, er han ganske dyktig til å kontrollere varebilen.

Buhdeuce, en litt kortere, rund og grønn and, er mye mer klønete. Men han er også en veldig entusiastisk og lojal assistent for Sway Sway. Ofte kan de oppgradere eller forvandle seg (på samme måte som en rekke videospill-karakterer) til de forskjellige fasongene de trenger for å løse de ulike problemene de møter underveis.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • SwaySway (uttrykt av Robbie Daymond) er en antropomorf and. Han kan kontrollere rakett-bilen sammen med sin beste venn: Buhdeuce. Han er forelsket i en and som ikke kan snakke, som heter Jenny Quackles. Hans viktigste signatur-trekk er er at knyttneven hans kan forstørres, før han angripere motstandere.
  • Buhdeuce (uttrykt av Eric Bauza) er en antropomorf and, som er Sway Sways beste venn og navigatør når de skal levere brød til alle innbyggerne.
  • Jelly (uttrykt av Alexander Polinsky) er en kjæledyr-frosk som ofte sikler som en hund. Hun bodde sammen med Buhdeuce, før han møtte SwaySway og ble hans forsørger. Han liker å spise insekter.
  • The Bread Maker (uttrykt av Fred Tatasciore) er en legendarisk skikkelse som bor i brød-gruvene, og kan tilkalles ved å gni på en magisk brødrister. Sway Sway og Buhdeuce besøker ham ofte når de trenger råd eller hjelp.
  • Ketta (uttrykt av Kari Wahlgren) er en energisk antropomorf svane, og mekaniker som driver sin egen virksomhet. Hovedpersonene oppsøker henne ofte, når de behøver forskjellige oppgraderinger eller reparasjoner til rakett-bilen.
  • T-Midi (uttrykt av S. Scott Bullock) er en antropomorf ugle. Han snakker med britisk aksent, og går ofte med en smoking. T-Midi bruker mye av tiden sin på å ta vare på moren sin, som er et levende portrett han kaller «Mumsie»
  • Offiser Rambamboo (uttrykt av Audrey Wasilewski) er en gul antropomorf padde, og sjefen for Tad-police. Hun blir ofte fremstilt som streng og veldig utålmodig. Hun synes Sway Sway og Buhduece er irriterende mesteparten av tiden, fordi de veldig ofte bryter trafikk-reglene når de kjører rakett-bilen.
  • Oonski den store (uttrykt av Nolan North) er en antropomorf bever. Han er en viking, som har blitt avbildet som en motstander for publikum. Han gjør alt han kan for å stjele hva som helst, når som helst. Han snakker som regel i tredje person.
  • Mr. Pumpers (uttrykt av Michael-Leon Wooley) er en mannlig antropomorf stork, som elsker penger mer enn noe annet. Han er eieren for Pumpers' Diner. Han forsøker hele tiden å finne på forskjellige ordninger for å tjene mest mulig penger i løpet av hele TV-serien. Hans uniform er en blå lue med en fuglevinge på toppen, samt et forkle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]