Bourton (Dorset)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bourton
Bourton
Vertshuset The White Lion i Bourton
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:North Dorset
Admin. grevskap:Dorset
Seremon. grevskap:Dorset
StatusLandsby (village)
Befolkning822 (2011)

Bourton
51°04′N 2°20′V

Bourton er en landsby og verdslig sogn i nordlige Dorset, England. Den ligger ved veien A303, ved grensen til Somerset. Landsbyene Zeals i Wiltshire og Penselwood i Somerset ligger rett ved Bourton. Landsbyen Bourton ligger ved elven Stour som passerer gjennom historiske Bourton Mill, en gang hvor det nest største vannhjulet i Storbritannia var, 18 meter i diameter.[1]

Dette sognet er det som ligger lengst nord i Dorset, og ved folketellingen i 2011 hadde landsbyen og sognet en befolkning på 822 innbyggere.[2] Bourton er den mest folkerike landsbyen i valgdistriktet som kalles Bourton & District. Hele valgdistriktet utgjorde i 2011 en befolkning på 1 905 innbyggere.[3] Valgdistriktet strekker seg til landsbyen Silton og deretter sør til landsbyene Buckhorn Weston og Kington Magna.

Landsbyen har to butikker, en bensinstasjon og en pub. Vertshuset The White Lion Inn ligger i hovedgaten som fører videre til hva som var den gamle hovedveien London til Exeter før landsbyen ble forbipassert på veien sør i 1992 av motorveien A303. Kirken St George’s står på det høyeste punktet i landsbyen. Den ble bygget ved offentlig subskripsjon i 1810 og har barneskolen med samme navn som nærmeste nabo.

Referanser[rediger | rediger kilde]