Boris (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Boris
Boris (band).jpg
OpphavTokyo, Japan
Periode1992–nå
SjangerPsykedelisk rock
Stoner metal
Doom metal
Hard rock
Aktive år1992
PlateselskapHydra Head, Southern Lord, Inoxia, Diwphalanx
Medlemmer
Atsuo, Wata, Takeshi

Boris er et eksperimentelt rockeband fra Japan. Bandet ble dannet i 1992 og består av vokalist/gitarist/bassist Takeshi, gitarist Wata og trommeslager Atsuo. Boris har eksperimentert med mange forskjellige stilarter, fra doom metal og psykedelisk rock til drone og støyrock.

Navnet stammer fra en sang fra albumet Bullhead av The Melvins. Boris ga ut debutalbummet Absolutego med deres egne plateselskap Fangs Anal Satan. Siden da har de utgitt 17 studioalbum, samt mange EP'er og singler. De har også samarbeidet med mange artister og band, på forskjellige plateselskap rundt omkring i verden.

Stil[rediger | rediger kilde]

Boris startet karrieren sin som et hardcore punkband før de tidlig vendte mot å bli en drone metalgruppe. Debutalbummet Absolutego (fra 1996) består av ett spor som strekker seg over en time, og er en slags collage av formløs gitarstøy, med enkle akkorder og ord uttrykket gjennom skriking. Gjennom karrieren deres, har de fortsatt med denne stilen; albumene Flood og Feedbacker består også av én lang sang, men delt opp i flere spor.

Siden 2000 har Boris blitt sett mer på som en oppdatert versjon av 70-tallets blues rock-trioer, inspirert av band som Motörhead, Blue Cheer og Cream. Dette hørte man først i albumet Heavy Rocks. Dette albumet var et stort steg fra deres forrige materiale; man skulle tro de var et helt annet band.

Boris har samarbeidet med andre japanske musikere, Keiji Haino, Michio Kurihara og Merzbow. Samt samarbeidet de med det amerikanske drone metal-bandet Sunn O))) på albumet Altar, som ble utgitt 31. oktober 2006.

Et annet konsept i bandets estetikk er idéen om hvordan navnet deres er skrevet på albumcoverne. Atsuo har sagt at om bandnavnet er kun skrevet med store bokstaver, er musikken en relativt konvensjonell dose rock eller metal. Om navnet er skrevet normalt, «Boris», eller kun med små bokstaver, er musikken mer eksperimentell.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

LP-er[rediger | rediger kilde]

Samarbeid med Merzbow[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]