Bloodborne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bloodborne
UtviklerFromSoftware
UtgiverSony Interactive Entertainment
DistributørSony Interactive Entertainment
PlayStation Now[1]
PlayStation Store
RegissørHidetaka Miyazaki
KomponistCris Velasco
Ryan Amon
PlattformPlayStation 4
Utgivelse24. mars 2015 (Nord-Amerika)
25. mars 2015 (Europa, Australia)
26. mars 2015 (Japan)
27. mars 2015 (Storbritannia)
SjangerAction-rollespill, soulslike
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrenseMature 17+ (ESRB)
Nettstedwww.playstation.com/en-us/games/bloodborne/

Bloodborne (ブラッドボーン Buraddobōn) er et actionrollespill utviklet av From Software og gitt ut av Sony Computer Entertainment verden over i mars 2015 for Playstation 4.[2][3][4]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spilleren er nødt til å ta seg gjennom forskjellige områder i den forfalne gotiske verdenen Yharnam, samtidig som han må slåss mot forskjellige motstandere. I tillegg må spilleren samle forskjellige typer gjenstander som har ulike bruksområder, samhandle med ikke-spillbare karakterer, og finne eventuelle snarveier man kan åpne. I begynnelsen av spillet lager spilleren sin egen karakter: Jegeren. Spilleren kan bestemme de grunnleggende detaljene til jegeren; kjønn, frisyre, navn og hudfarge, kroppsform, stemme eller øyenfarge er noen av alternativene spilleren kan tilpasse etter eget ønske.

Spilleren kan også velge en startklasse, som gir en grunnleggende bakgrunnshistorie for jegeren og setter spillerens start-attributter. Opprinnelsen beskriver karakterens fortid, men har ingen effekt på spillingen utover å endre statistikken man begynner med. En annen måte spilleren kan definere Jegeren på, er ved å velge hva slags brorskap de ønsker å være medlem av. Disse religiøse samfunnene, kjent som pakter har hvert sitt syn på Yharnams verden. Spilleren kan kjøpe nyttige gjenstander, som våpen, klær og forbruksvarer, eller oppgradere våpnene sine i et verksted. I motsetning til Yharnam og alle andre steder i spillet, regnes Hunter's Dream som helt trygg - fordi dette var eneste området i spillet som ikke har noen motstandere.

Bloodbornes verden er et omfattende kart, fullt av sammenhengende områder. Enkelte områder av Yharnam er ikke koblet til resten av områdene, og krever at spilleren bruker telepati for å komme seg dit. Å drepe motstandere gjør at spilleren kan få Blood Echoes som forebreder spillerens erfaringspoeng og valuta. Dersom spilleren dør blir alle Blood Echoes gå tapt der. Hvis spilleren kan nå dette punktet en gang til, kan de få dem tilbake. Men hvis spilleren dør før han rekker å få tak i sine tapte Blood Echoes, vil disse gå tapt for alltid. Noen ganger kan spillerens Blood Echoes bli tatt av en motstander, typisk identifisert av deres glødende blå øyne. Å beseire denne fienden gjør at spilleren kan få tilbake de tapte Blood Echoes.

Spilleren kan oppdage en rekke nyttige gjenstander gjemt over hele kartet, i tillegg til å plukke opp ting som blir mistet av motstandere. Gjenstander som er skjult i miljøet er blant annet motgift, som kan brukes til å kurere forgiftning. Eller Hunter-merker, som lar spilleren kjøpe forskjellige gjenstander i Hunter's Dream. Spillerens våpen kan også oppgraderes eller modifiseres ved å utstyre visse gjenstander som Blood Gems.

Handling[rediger | rediger kilde]

Bloodborne finner sted i Yharnam, en nedslitt gotisk by kjent for sine medisinske fremskritt rundt blod-behandling. Mange reisende har i årenes løp kommet til byen for å søke et middel for å kurere sine plager. Spillerens karakter reiser til Yharnam for å finne en kur, kjent som Paleblood, for en uspesifisert sykdom. Men ved ankomst til byen oppdages det at Yharnam er plaget med en endemisk sykdom som har forvandlet de fleste av innbyggerne til bestialske skapninger. Spilleren må navigere i Yharnams gater i løpet av The Hunt-natten og overvinne dens voldsomt forvirrede innbyggere og grufulle monster, for å stoppe kilden til pesten og unnslippe marerittet. For lenge siden begynte innbyggerne i Yharnam å tilbe eldgamle, eldre kosmiske vesener. Lærde fra College of Byrgenwerth oppdaget noe referert til som et «medium» i ruinene av en eldgammel, svært avansert sivilisasjon - og Yharnam ble bygget på toppen av disse ruinene. Det helbredende blodet Yharnam var kjent for, var også er kilden til pesten.

Kort tid etter ankomst til Yharnam finner spilleren sin første lykt, som, når den er tent, kan transportere spilleren til et område kalt Hunter's Dream. Spilleren møter også to ikke-spillbare karakterer: Gehrman, en eldre mann som bruker rullestol som gir råd. Samt en levende dukke i naturlig størrelse, som kan hjelpe spilleren med å komme seg videre i spillet. Når spilleren reiser gjennom Central Yharnam, ber en annen ikke-spiller karakter jegeren om å oppsøke Healing Church - på grunn av deres forbindelse til blod-tjenesten, som også er knyttet til pesten. Spilleren møter en annen jeger ved navn Father Gascoigne, som prøver å drepe spilleren for å hindre dem i å forvandle seg til et beist - men forvandles selv til et monster midtveis i konflikten.

Når Jegeren reiser gjennom Yharnam, blir spilleren dratt inn i Hunter's Nightmare, befolket av både beist og andre sprø jegere. Spilleren møter Simon the Harrowed Hunter, som forteller at marerittet fungerer som et fengsel for jegere som har bukket under for galskapen. Simon kan hjelpe spilleren videre gjennom resten av marerittet. Spilleren besøker først Nightmare Church, hvor de møter og dreper Ludwig the Holy Blade, nå et hestelignende beist kjent som Ludwig the Cursed. Spilleren kan også drepe grunnleggeren av Healing Church, Laurence the First Vicar, etter å ha funnet ham på et alter i Nightmare-versjonen av den store katedralen - nå forvandlet til et brennende Cleric Beast. Spilleren oppdager også ruinene etter en liten fisker-landsby som hadde blitt trukket inn i marerittet, og alle dens innbyggere er forvandlet til groteske fiskelignende monstre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, verkets språk engelsk, arkiveringsdato 3. juli 2021, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Bloodborne». Playstation (engelsk). Besøkt 15. september 2016. 
  3. ^ «Bloodborne Coming Exclusively to PS4 in 2015, New Details». PlayStation.Blog. Besøkt 15. september 2016. 
  4. ^ «Bloodborne delayed to March 2015 - Gematsu» (engelsk). 12. november 2014. Besøkt 15. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]