Blaupunkt (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Blaupunkt var et norsk nyveiv-band som eksisterte mellom 1978 og 1982. Bandet ble opprinnelig grunnlagt under navnet Ski Patrol, men skiftet navn til Blaupunkt. Bandet besto av Kåre Berntzen og Harald Haakstad (gitar), Bjørn Rølla (bass), Tone Rønning (vokalist) og Ola Snortheim (trommer). I 1980 ga denne besetningen ut en EP med tre sanger, deriblant Wenche Myhres klassiker «La meg være ung» som ble en undergrunnshit, og som ble nyutgitt på samleplata Anarki & Kaos i 1992, som også ble gjenutgitt i 2007.

Etter denne utgivelsen sluttet Snortheim for å satse på De Press. Han ble erstattet av Gunnar Hanslien, og i 1981 kom det selvtitulerte debutalbumet Blaupunkt. Singelen Maskin Maskin kom også i denne forbindelse.

Selv om Blaupunkt ikke sto tilbake for samtidige band med hensyn til kreativitet og intensitet, oppnådde bandet verken den samme suksessen eller det samme ettermælet som band som Kjøtt, The Aller Værste!, De Press og The Cut. LPen deres er en av få norske LPer fra dette tidsrommet som ikke er nyutgitt på CD.