Blame It on Lisa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Simpsons-episode
«Blame It on Lisa»
Episode nummer 284
Sesong 13
Produksjonskode DABF10
Originalt vist 31. mars 2002
Vist i Norge
SofaspøkFamilien er blitt marionetter og blir styrt av Matt Groening
Regissør Steven Dean Moore
Manusforfatter Bob Bendetson
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 13
# Tittel
1 «Treehouse of Horror XII»
2 «The Parent Rap»
3 «Homer the Moe»
4 «A Hunka Hunka Burns in Love»
5 «The Blunder Years»
6 «She of Little Faith»
7 «Brawl in the Family»
8 «Sweets and Sour Marge»
9 «Jaws Wired Shut»
10 «Half-Decent Proposal»
11 «The Bart Wants What it Wants»
12 «The Lastest Gun in the West»
13 «The Old Man and the Key»
14 «Tales from the Public Domain»
15 «Blame It on Lisa»
16 «Weekend at Burnsie's»
17 «Gump Roast»
18 «I am Furious Yellow»
19 «The Sweetest Apu»
20 «Little Girl in the Big Ten»
21 «The Frying Game»
22 «Papa's Got a Brand New Badge»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«Blame It on Lisa» er en episode i den animerte TV-serien The Simpsons. Episoden er fra sesong 13 og er en parodi på filmen Blame it on Rio.

«Blame it on Lisa» handler om familien Simpson som drar til Brasil for å lete etter Lisas fadderbarn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Familien har fått en telefonregning på 400 dollar. Hverken Homer, Marge eller Bart har ringt for 400 dollar, så de nekter å betale. Etter en stund med telefonsvarer som omtaler familien som snusker og liknende, får Homer nok. Han bestemmer seg for å ødelegge telefonledningen. Det går imidlertid dårlig, han får elektrisk støt.

Lisa legger en plan for å redde Ronaldo, fadderbarnet. Homer konkluderer: «The Simpsons are going to Brazil!».

Mens familien er på flyet til Brasil, har Bart allerede lært seg spansk. Når han imidlertid får vite at de snakker portugisisk, banner han på portugisisk. Homer sier det er nytteløst og ber Bart glemme alt. Bart slår seg selv i hodet og glemmer alt. Dette vitner også om familiens enorme språkkunnskaper. Marge snakker blant annet flytende fransk.

Når familien er framme, bærer Brasil preg av samba, slum og aper overalt. Veien til hotellet danses og familien er ruset på samba. Lisa minner familien på at de er her for Ronaldos skyld, og at de må fortsette å lete etter ham. De drar til Ronaldos barnehjem for å finne ham. Nonnen svarer at de ikke har sett ham, og at de tenner et lys hver dag. På spørsmål om de virkelig har lett etter ham, svarer hun raskt nei. Homer forsøker å hoppe på nonnen og ber henne om å fly ham over byen, men nonnen sier hun ikke kan, og bekrefter at hun har for mye «junk in the truck» (fett på kroppen).

Familien deler seg, og Homer og Bart hopper inn i en drosje. Sjåføren snudde så seg og beklaget, men «dette er en kidnapping». Homer klarer ikke ta det hele seriøst og roper jublende ut: «Betyr det at jeg ikke trenger betale for turen? Who-hoo!» Imens har allerede Bart sneket seg ut av drosjen og det skulle vise seg at Homer og kidnapperne skulle få det riktig hyggelig sammen.

Resten av familien surrer rundt i Rio de Janeiro. Triste som de er når både Homer og Ronaldo er borte, blir de allikevel revet med av musikken. De finner ut av det er karneval. Gaten blir omringet av dansende parader. I en pelikan er Ronaldo, han oppdager Lisa og stopper og hilser på dem.

Ronaldo er blitt rik og betaler gjerne kravet til Homers kidnappere. På slutten av episoden blir familien forent, Ronaldo har det bra og det hele ender godt.

Brasils reaksjon[rediger | rediger kilde]

Allerede før episoden ble vist i Brasil, reagerte Rios turistkontor på hvordan byen var framstilt med aper overalt, kriminalitet, slummen og kidnappinger. Produsenten, James L. Brooks, beklaget og sa at Homer gjerne kunne invitere Brasils daværende president, Fernando Henrique Cardoso, til Celebrity Boxing, et amerikansk TV-program hvor kjendiser bokser mot hverandre. Mauricio Ricardo, leder av et brasiliansk humornettsted, foreslo at Simpsons kunne vise det virkelige Brasil: Giftige mygg i stedet for aper, bevæpnede banditter i stedet for pirattaxi o.l. Episoden forble uforandret.

Simpsons-episode: Liste · Portal · Kategori