Bill Koch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bill Koch
Bill Koch Innsbruck 1976 PA-0797 U 8816 II 008 (cropped).jpg
Født7. juni 1955 (62 år)
Brattleboro
Beskjeftigelse Langrennsløper
NasjonalitetUSA
SportLangrenn
Høyde178 centimeter
Vekt68±0 kilogram

Bill Koch (født 7. juni 1955) er en tidligere amerikansk langrennsløper. Han vant sølvmedalje i 30 km langrenn i Vinter-OL 1976 i Innsbruck. Langrennskonkurransene ble arrangert i Seefeld. Koch vant bronsemedalje på samme distanse i VM 1982 i Oslo og vant verdenscupen sammenlagt samme år.

Bill Koch er kjent som mannen som startet med skøyting med én fot, noe som skulle vise seg å revolusjonere langrennsporten. Skøyting var den stilarten som var klart raskest, og hadde ikke stilartene blitt regulert, ville skøytingen overtatt og klassisk langrenn dødd ut som konkurranseidrett.[trenger referanse]

I VM i Seefeld i 1985 var det ennå ikke snakk om å dele distansene inn i stilarter. Det skjedde for første gang i VM i Oberstdorf to år senere, da femmila gikk i fri teknikk. Det ble foreslått å beholde både klassisk – som var den tradisjonelle og dominerende stilen blant utøvere flest – og den mer moderne skøytingen som til å begynne med var forbeholdt eliteløperne. Etter VM i Seefeld fulgte en periode på 15–20 år med prøving, feiling og store endringer i det internasjonale konkurranseprogrammet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]