Bill Koch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bill Koch
Bill Koch Innsbruck 1976 PA-0797 U 8816 II 008 (cropped).jpg
Født7. juni 1955Rediger på Wikidata (67 år)
Brattleboro (Vermont), USARediger på Wikidata
Beskjeftigelse Langrennsløper[1], kombinertløperRediger på Wikidata
Utdannet ved The Putney School, Aiglon CollegeRediger på Wikidata
Barn Will KochRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
SportLangrenn, kombinertRediger på Wikidata
Høyde178 centimeter

Bill Koch (født 7. juni 1955) er en tidligere amerikansk langrennsløper. Han vant sølvmedalje i 30 km langrenn i Vinter-OL 1976 i Innsbruck. Langrennskonkurransene ble arrangert i Seefeld. Koch vant bronsemedalje på samme distanse i VM 1982 i Oslo og vant verdenscupen sammenlagt samme år.

Bill Koch er kjent som mannen som startet med skøyting med én fot, noe som skulle vise seg å revolusjonere langrennsporten. Skøyting var den stilarten som var klart raskest, og hadde ikke stilartene blitt regulert, ville skøytingen overtatt og klassisk langrenn dødd ut som konkurranseidrett.[trenger referanse]

I VM i Seefeld i 1985 var det ennå ikke snakk om å dele distansene inn i stilarter. Det skjedde for første gang i VM i Oberstdorf to år senere, da femmila gikk i fri teknikk. Det ble foreslått å beholde både klassisk – som var den tradisjonelle og dominerende stilen blant utøvere flest – og den mer moderne skøytingen som til å begynne med var forbeholdt eliteløperne. Etter VM i Seefeld fulgte en periode på 15–20 år med prøving, feiling og store endringer i det internasjonale konkurranseprogrammet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS-databasen, FIS langrennsløper-ID 31319, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]