Bertrand Narvesens vei (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bertrand Narvesens vei
Bertrand Narvesens veg 2.jpg
Narvesen-bygget i nr. 2
Basisdata
NavnBertrand Narvesens vei (157)
StrøkHovin
BydelGrünerløkka, Gamle Oslo
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1965
NavnebakgrunnBertrand Narvesen
TilstøtendeHovinveien, Stålverkskroken Gladengveien


Bertrand Narvesens vei
59°55′13″N 10°47′19″Ø

Bertrand Narvesens vei (1–57, 2A–8) er en vei på Hovin i Oslo. Den slynger seg fra Hovinveien til Gladengveien, og derfra fortsetter den som Stålverksveien. Som bilvei er den todelt, idet det ikke er gjennomkjøringsmulighet.

Eiendommen nummer 2 var tidligere bebygd med ei kontorblokk på tretten etasjer og et større tre-etasjers bygg som var lager/distribusjonssentral for Narvesen. Veien er oppkalt etter kioskkompaniets grunnlegger Bertrand Narvesen (1860–1939). Området er fra 2009 omregulert til boliger. Høyblokka er gjort om til leiligheter og har skifta adresse til Hovinveien 39, mens lagerbygget er revet og erstatta med seks fem-etasjers blokker rundt et tun. Blokkene har adresser dels til Bertrand Narvesens vei, dels til Hovinveien. Boligkomplekset, som totalt har rundt 400 leiligheter, har navnet Marienfryd.

På motsatt side av vegen lå tidligere friområdet Tiedemannsjordet. Dette er nå bebygd med blokker som har adresse til Bertrand Narvesens vei (ulike nummer fra 1 til 53). Sør for Tiedemannsjordet og Marienfryd ligger Tiedemannsparken, som åpna i 2013. Gjennom parken går turvei D2 og Hovinbekken. Grensa mellom bydel Grünerløkka og bydel Gamle Oslo går også her.

Veiens sørlige del går mellom næringsbygg, blant annet den nedlagte Tiedemanns tobakksfabrikk (Bertrand Narvesens vei 57). Også dette området er under omdanning til boliger som en del av prosjektet Ensjøbyen.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]