Tiedemannsjordet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tiedemannsjordet er et tidligere friområde på Hovin i Oslo, som fra 2006 er bebygd med boliger.

Jordet ligger ved Hovinveien, vis-à-vis Lille Tøyen hageby og vest for Narvesens hovedlager. Det hadde tidligere adresse Hovinveien 29–35.

Sommeren 2006 starta utbygging av ca. 190 leiligheter. Utforminga er en ytre «hestesko» av blokker på 5–6 etasjer og noen indre lameller på tre etasjer. Arkitekter er Scala arkitekter AS. Blokkene har adresse til Bertrand Narvesens vei. De er organisert i et sameie med navn Tiedemannsjordet. Området inngår i det store prosjektet Ensjøbyen.

Utbygginga førte til lokale protester, da jordet – tross at det var privateid og regulert til industri – i lang tid hadde vært brukt som friområde for strøka Hovin og Lille Tøyen, samt Hasle skole. Bystyret vedtok derfor at eksisterende fotballøkker skulle erstattes i umiddelbar nærhet til Tiedemannsjordet[1]. Som en del av utbyggingsavtalen med Ferd ble det derfor i bakkant av området oppretta to ballbinger. Disse ble senere fjernet i forbindelse med utbygging av Tiedemannsparken, og da "erstattet" av en kunstgressbane ved Hasle skole. Denne plasseringen er bare sikret til 2016, og står i fare ved en eventuell utvidelse av Hasle skole til fire paralleller[2].

Videre er det regulert inn et parkdrag, Tiedemannsparken, noe lenger sør.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Brev fra Norconsult til Oslo kommune, Bydel Grünerløkka» (PDF). 14. februar 2012. Arkivert fra originalen (PDF) 7. mars 2016. Besøkt 29. februar 2016. 
  2. ^ «Planforslag». 5. februar 2016. s. 37. Besøkt 29. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]