Hopp til innhold

Bergen Spillfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fra Bergen Spillfestival 2012.

Bergen Spillfestival har en lang lokal tradisjon i Bergen. Jan Arild Breistein og Ole Fredrik Kvamme arrangerte festivalen årlig fra 1997 til 2017 I 2019 tok Ole Valaker over som festivalsjef. Festivalen er godt kjent i bybildet i Bergen, da spesielt fra Torgallmenningen hvor det tidligere år har blitt konkurrert i blant annet Yatzy, Villkatten, gigantscrabble, gigantsjakk, Ludo, legobygging og backgammon.

Bergen Spillfestival 2024 finner sted på Bergen internasjonale kultursenter (BIKS) i perioden torsdag 25. juli til søndag 11. august. Barnefestivalen er på Torgallmenningen fra onsdag 31. juli til søndag 4. august. Det er ventet 13 000 store og små til årets festival. Festivalen er helt gratis for alle på dagtid, på kvelden kreves det inngangspass og aktivitetene er mer rettet mot et voksent publikum. Den første dagen var det damenes aften i poker og sjakk, og infomøte- og samling for festivalens frivillige. Det kom flere nye frivillige i år enn det var året før (2023). Dag 2, 26. juli var det deltakerrekord på Texas Hold'em. Hansasjakk og bordspillet Kvad ble arrangert samme kveld.

I 2019 fant Bergen Spillfestival sted både ute og inne på USF Verftet i perioden 26. juli - 04. august. Der kunne man delta i over 120 spill og aktiviteter, blant annet: Lego, Gaming, VR-tegning, VR-Gaming, Game art-utstilling, brettspill, Magic The Gathering, ulike kortspill, sjakk, Rubiks kube og quiz. Det var også Lego-bygging (1 million legoklosser!) hvor bidragene ble utstilt på Visningsrommet på USF Verftet, her er det trekning og muligheter til kule Lego-premier.

Av turneringer kunne man f.eks. prøve seg på Bergensmesterskap i Fortnite, NM i Super Smash, Bergensmesterskap i CS:GO, Bergensmesterskap i tvungen Yatzy og mye mer. Her kunnen man vinne både stilige premier og prestisjetunge titler som f.eks. "Norgesmester i Cafesjakk" eller "Norgesmester i Super Smash".

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]

Offisiell hjemmeside