Benediktinerlikør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Benediktinerlikør eller Liqueur DOM Bénédictine er en fransk, hovedsakelig sitruskrydret likør som produseres i Palais Bénédictine i byen Fécamp. D.O.M. står for «Deo – Optimo – Maximo» som betyr: «Til Gud, den største og den beste».

Likøren hevdes å være den eldste i verden som er i kontinuerlig produksjon. Den ble startet av Dom Bernardo Vincelli i 1510, men klosteret overlot produksjonen til et privat firma stiftet av Alexandre le Grand i 1863. Produksjonen ble da flyttet.

Det går i alt 27 forskjellige plantedeler og urter inn i blandingen som etter en tid og med riktig behandling blir tappet på flasker som har hatt samme fasong i mange år. Noe blir flyttet til Limousin-eikefat for å lagres i 3 år. Denne behandlingen er relativt ny. Fra 1920-årene har en også levert Bénédictine B&B som er en blanding med brandy.

Paleet ligger sentralt i Fécamp. Foruten å romme fabrikken, har paleet også en samling med lokal kunst og folkekunst, inklusive gamle bunader fra denne delen av Normandie. I tillegg har de stilt ut en stor samling med etterligninger og forfalskninger av innhold og flasker.

Firmaet ble drevet av familiemedlemmer inntil det ble solgt til Martini & Rossi som i sin tur ble overtatt av Bacardi.

Wine grapes03.jpgDenne vinrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.