Ben Verweij

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ben Verweij
Født31. august 1895
Medan
Død14. juli 1951 (55 år)
Amsterdam
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetKongeriket Nederlandene
Sportfotball
Posisjonmidtbane
Klubb(er)HFC Haarlem, Koninklijke HFC, Nederlands herrelandslag i fotball

Bernard «Ben» Willem Jan Verweij (født 31. august 1895 i MedanSumatra, død 14. juli 1951 i Amsterdam) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen og 1924 i Paris.

Verweij var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen.[1] Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ben Verweij Bio, Stats, and Results». Olympics at Sports-Reference.com. Besøkt 29. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]