Belly of the Beast

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Belly of the Beast
orig. Belly of the Beast
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde91 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiChing Siu Tung
Foran kamera
Hovedrolle(r)Steven Seagal
Byron Mann
BirollerMonica Lo
Tom Wu
Annen informasjon
DistributørSony Pictures Home Entertainment
Premiere30. desember 2003
Eksterne lenker

Belly of the Beast er en amerikansk actionfilm fra 2003. Film-regissør var Ching Siu Ting i sin amerikanske regi-debut. Hovedrollen spilles av Steven Seagal, en tidligere CIA-agent som leter etter hans kidnappede datter. Filmen ble publisert direkte-til-DVD i USA den 30. desember 2003. I Storbritannia ble filmen sluppet 16. februar 2004.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

For 10 år siden var CIA-agent Jake Hopper utstasjonert i Thailand. En konflikt mot en gruppe kjeltringer resulterte i at hans kollega, Sunti stakk av etter å ha drept en kvinne ved et uhell. Etter denne hendelsen forlot Jake CIA og returnerte til USA når hans kone døde, samtidig som Sunti begynte som buddhist-munk i håp om å få forlatelse for hans synder. Etter CIA begynner Jake som vellykket forretningsmann, og eier hans egen virksomhet. Han har også en voksen datter, Jessica.

I Thailand blir Jessica og en venninne Sara Winthorpe, datter til en kjent amerikansk senator John Winthorpe, kidnappet. En gruppe islamske fundamentalister kjent som Abu Karaf påtar seg snart ansvaret for kidnappingen. Abu Karaf krever at 20 fanger fra amerikansk varetekt skal løslates. Tom Collins, en tidligere kollega av Jake, tipser Jake om saken. En tidligere kollega fra CIA setter Jake i kontakt med Leon Washington, en annen CIA-agent som nå er bosatt i Thailand. Jake reiser deretter til Bangkok, hvor han så vidt unnslipper et attentat fra en gruppe gangstere.

I mellomtiden arrangerer Leon et møte med Soku, en sikkerhetssjef for general Jantapan - fra en opprørsgruppe som skal være blant de aller mektigste kriminelle i Thailand. Soku påstår at CIA ikke ønsker at Jake skal blande seg, fordi de planlegger å ta ut Abu Karaf ved hjelp av det thailandske militæret. Men Jake og Sunti fortsetter likevel å følge saken. Et nytt attentat-forsøk gjøres mot Jake, og denne gangen er han sikker på at Leon var involvert. Jake oppdager etter hvert at det ikke var Abu Karaf som kidnappet Jessica og Sarah.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Steven Seagal.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]