Beitostølen Helsesportsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Beitostølen Helsesportsenter. Arkitekter Telje-Torp-Aasen

Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) er en helseinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten i Norge. Senteret ligger på Beitostølen i Øystre Slidre.

Senteret bruker hovedsakelig tilrettelagt fysisk aktivitet som virkemiddel for å trene opp brukerne. Det gir tilbud både til barn mellom 6 og 16 år, ungdom og voksne som har forskjellige funksjonsnedsettelser. I tilknytning til opphold for barn har senteret et familietilbud til søsken og andre pårørende under deler av barnets opphold. Opphold ved Beitostølen Helsesportsenter er tilgjengelig for brukere fra hele landet, og dekkes av det offentlige.

Hvert år er cirka 700 brukere innom senteret for kortere og lengre perioder. Oppholdet på Beitostølen Helsesportsenter organiseres og gjennomføres av en tverrfaglig gruppe bestående av fysioterapeut, pedagoger og instruktør, leger og sykepleier og sosionom. Institusjonen har døgnkontinuerlig beredskap av sykepleier og lege.

Brukerne ved senteret har muligheter for egentrening gjennom tilgang til forskjellige utstyr og fasiliteter også utenom behandlingstiden. Beitostølen Helsesportsenter har idrettshall med klatrevegg og svømmehall.

Beitostølen Helsesportsenter ble tildelt Livsvernprisen av organisasjonen Menneskeverd i 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]