Beitostølen Helsesportsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Beitostølen Helsesportsenter
Beitostølen Helsesportsenter. Arkitekter Telje-Torp-Aasen
LandNorge
Kart
Kart
Beitostølen Helsesportsenter
61°14′04″N 8°55′51″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) er en re-/habiliteringsinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten i Norge. Senteret ligger på Beitostølen i Øystre Slidre kommune. Senteret ble etablert gjennom samarbeid mellom Erling Stordahl og sentrale myndigheter, finansiert av Lions og åpnet i 1970.

BHSS gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå. Aktivitet og deltakelse med fokus på muligheter fremfor begrensninger vil alltid være en viktig ledesnor for virksomheten. BHSS kombinerer bruk av tilpasset fysisk aktivitet med medisinsk, pedagogisk og sosialfaglig veiledning og oppfølging. Hvert år er omkring 850 barn, ungdommer og voksne på re-/habiliteringsopphold på BHSS. Rehabiliteringstilbudet dekkes av helseforetakene og er uten kostnad for brukerne.

Tilbudet organiseres og gjennomføres av et tverrfaglig team bemannet med fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog, rideinstruktør/-fysioterapeut, lege, sykepleier og sosionom. I tillegg til det obligatoriske tilbudet på dagtid, legges det til rette for valgfrie aktiviteter og sosialt program på ettermiddag- /kveldstid. Det legges særlig vekt på aktiviteter som er overførbare til brukerens eget lokalmiljø og i egen hverdag. BHSS' moderne aktivitetsfasiliteter og utstyr, kombinert med inspirerende natur, gir fleksibilitet til å kunne tilby et bredt spekter av aktiviteter innendørs og utendørs tilpasset den enkeltes forutsetninger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]