Basic Instinct 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Basic Instinct 2
orig. Basic Instinct 2
Generell informasjon
Prod.landUSA
Utgivelsesår2006
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørMichael Caton-Jones
ManusforfatterLeora Barish,
Henry Bean
ProdusentMoritz Borman
Mario Kassar
Andrew G. Vajna
KomponistJerry Goldsmith
John Murphy
John Scott
Foran kamera
MedvirkendeSharon Stone
David Morrissey
André Schneider
David Thewlis
FilmselskapSony Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Basic Instinct 2 er en film fra 2006 med Sharon Stone i hovedrollen som Catherine Tramell. Stone ble berømt etter den første filmen i serien, Basic Instinct, som kom i 1992. Basic Instinct 2 ble spilt inn i London mellom april og august 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Forfatter «Catherine Tramell» (Stone) er igjen kommet i klammeri med lovens lange arm. Hennes ektemann, en engelsk fotballspiller (spilt av tidligere landslagsspiller for England Stan Collymore), druknet da bilen deres havnet i Themsen mens paret hadde sex i bilen. Scotland Yard ansetter psykiater «Dr. Michael Glass» (Morrissey) slik at han kan evaluere «Tramell» før hun blir stilt for retten. «Tramell» blir aldri stilt for retten, og hun ber «Glass» om å bli hennes private psykiater, samt hovedperson i sin neste roman. I likhet med detektiv «Nick Curran» (fra film nr 1) blir Glass lurt inn i et spill av seksualitet og fristelse.

Kontroverser[rediger | rediger kilde]

Usensurert reklamesnutt[rediger | rediger kilde]

Den 6. februar 2005 la flere nettsider ut en kort, usensurert scene fra den kommende filmen, som inneholdt korte klipp av flere utfordrende kjærlighetsscener fra filmen.

«Development Hell»[rediger | rediger kilde]

Filmen havnet i det som man i filmbransjen kaller Development Hell i hovedparten av 2000-tallet. Filmen lanseringsdato var i utgangspunktet satt til mars 2002, men produksjonslaget havnet i en del problemer, blant annet med å finne en mannlig skuespiller til å ta spille Glass. De greide til slutt ikke å finne en skuespiller innen datoen for produksjonsstart i 2001, og filmen ble kansellert. Stone saksøkte produsentene kort tid etterpå på grunn av kontraktsbrudd.

I 2004, like før saken skulle opp til rette, inngikk de to sidene et forlik. En av betingelsene for forliket var at filmen skulle lages som opprinnelig planlagt. I 2005, etter å ha signert David Morrissey i den mannlige hovedrollen, startet produksjonen.

Golden Raspberry Awards[rediger | rediger kilde]

Til den 27. Razzie-utdelingen ble Basic Instinct 2 nominert til hele syv priser, og vant fire, blant annet prisene for «verste film» og «verste manus».

Filmen ble slaktet av kritikerne og ble også en seermessig flopp. Den gjorde det imidlertid noe bedre på DVD.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]