Basic Income Earth Network

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Basic Income Earth Network (BIEN) er et globalt nettverk for innføring av borgerlønn. Hvert annet år samler nettverket forskere, akademikere og politikere fra ulike deler av verden for å diskutere alternativer som kan føre til innføring av borgerlønn. Her deles ideer og erfaringer, og spesialister og inviterte gjesteforelesere holder innlegg om nye former for offentlig politikk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Guy Standing i Ottobrunn (Tyskland) under BIEN kongressen i 2012

I 1984 ble det i England etablert en forskningsgruppe av akademikere og aktivister som interesserer sig for borgerlønn. Gruppen fikk navnet Basic Income Research Group (BIRG), som senere ble til Citizen’s Income Researh Group (CIRG).

CIRG var i 1986 en av initiativtakerne til dannelsen av det europeiske nettverket av borgerlønnsforskere, Basic Income European Network (BIEN),. Det europeiske nettverket holdt sin første internasjonale konferanse i Louvain-la-Neuve i september samme år. Ii 2004 ble navnet endret til Basic Income Earth Network (BIEN).

Konferanser har deretter blitt arrangert hvert annet år rundt om i Europa, og senere også utenfor Europa. Her samler forskere, akademikere og politikere fra ulike deler av verden seg for å diskutere alternativer som kan føre til innføring av borgerlønn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]