Basic Income Earth Network

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Basic Income Earth Network (BIEN) er et globalt nettverk for innføring av borgerlønn. Nettverket samler hvert andre år forskere, akademikere og politikere fra ulike deler av verden for å diskutere alternativer som kan føre til innføring av borgerlønn. Her deles ideer og erfaringer, og nye former for offentlig politikk blir adressert av spesialister og flere gjesteforelesere.

Historie[rediger | rediger kilde]

Guy Standing i Ottobrunn (Tyskland) under BIEN kongressen i 2012

I 1984 ble det i England etablert en forskningsgruppe av akademikere og aktivister som interesserer sig for borgerlønn, Basic Income Research Group (BIRG), som senere ble til Citizen’s Income Researh Group (CIRG).

CIRG var i 1986 en av initiativtakerne til dannelsen av det europeiske nettverket av borgerlønnsforskere, Basic Income European Network (BIEN), som holdt sin første internasjonale konferanse i Louvain-la-Neuve i september samme år, og som i 2004 ble til Basic Income Earth Network (BIEN).

Konferanser har deretter blitt arrangert hvert annet år rundt om i Europa og senere også utenfor Europa. Her samler forskere, akademikere og politikere fra ulike deler av verden seg for å diskutere alternativer som kan føre til innføring av borgerlønn. Her deles ideer og erfaringer, og nye former for offentlig politikk blir adressert av spesialister og flere gjesteforelesere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]