Bankside

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bankside
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Southwark
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London
Postkode: SE1

Bankside er et område i bydelen Southwark i London. Bankside er området langs Themsen mellom London Bridge og Blackfriars Bridge. Området er i seinere år blitt en av Londons turistmagneter, særlig når det gjelder kulturattraksjoner. Millennium Bridge har gjort Bankside mer tilgjengelig fra sentrum, og det er anlagt en gangveg langs Themsen. Bankside er også navnet på gata langs Themsen mellom Jubilee Footbridge og Millenium Bridge.

I tidligere tider var Bankside Londons viktigste forlystelsessted, med bjørnetemmere, oksekamper, spillebuler, bordeller og Shakespeares Globe Theatre. Mye av fornøyelsene på Bankside ble stengt under puritanernes moralske opprustning fra 1642.

Under den industrielle revolusjon ble mye industri lagt til Bankside – verft, pakkhus og fabrikker. På grunn av industrien ble Bankside tungt bomba av Luftwaffe under andre verdenskrig. Nedbygginga av tradisjonell industri på 1970- og 1980-tallet etterlot Bankside som en industriell ruin, men det nye Globe Theatre og ombygginga av Bankside kraftstasjon til kunstmuseet Tate Modern har gitt området nytt liv.

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]