Bad Santa 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bad Santa 2
Generell informasjon
SjangerSvart humor
Utgivelsesår2016
Prod.landUSAs flagg Amerikansk
Lengde92 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Waters
ProdusentAndrew Gunn
ManusforfatterShauna Cross
MusikkLyle Workman
KlippTheo van de Sande
Foran kamera
Hovedrolle(r)Billy Bob Thornton
Kathy Bates
Tony Cox
BirollerChristina Hendricks
Brett Kelly
Ryan Hansen
Annen informasjon
Prod.selskapMiramax Films
DistributørEntertainment One
Premiere15. november 2016 (i New York City)
Eksterne lenker

Bad Santa 2 er en amerikansk dramafilm fra 2016. Den ble regissert av Mark Waters. Manus ble skrevet av Shauna Cross og Johnny Rosenthal. Filmen var en oppfølger til filmen Bad Santa fra 2003. Hovedrollene ble spilt av Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Kathy Bates og Christina Hendricks.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår 13 år etter den første filmen. Hovedpersonen Willie Soke var deprimert i den første filmen, og det er han fortsatt. Han er igjen avhengig av sex og alkohol. Han gjør et mislykket forsøk på å begå selvmord. Etterpå får han besøk av Thurman "The Kid" Merman, som nettopp har fylt 21 år og ansatt i en liten restaurant kalt Hungry Hoagies. Faren til Thurman har dratt sin vei, og bestemoren hans døde to år tidligere. Dermed er Willie den personen Thurman regner som sin nærmeste familie. Thurman gir Willie en pakke som inneholder en stor sum kontanter.

Willie finner snart ut at pakken kommer fra Marcus, hans tidligere medsammensvorne på forbryterbanen. Marcus sier han angrer på at han lot Willie i stikken (dette skjedde i den første filmen), og forteller Willie at han har oppdaget en ny mulighet i Chicago, en avtale som potensielt kan gi dem millioner – men Marcus vil ikke avsløre navnet på kontakten sin. Willie blir motstrebende med på planen, og etter at han uten hell har forsøkt å hjelpe Thurman av med jomfrudommen reiser han til Chicago.

Willie oppdager at moren Sunny lider av Parkinsons sykdom, selv om han i all hemmelighet inngår en avtale med Marcus om å kutte ut Sunny når den tid kommer. Som ledd i ranet i Chicago må Willie ta på seg julenissedrakten en gang til, og det ender opp med at Willie blir arrestert fordi han banker opp en mye gladere julenisse (fordi han tror at den andre nissen er pedofil, noe som ikke stemmer). Han blir reddet av Diane, stifteren av en veldedig organisasjon. Willie går deretter på møter i Anonyme alkoholikere, sammen med Diane.

Dianes ektemann Regent, som driver den veldedige organisasjonen sammen med Diane, har et forhold på si' med sekretæren sin. Willie innleder etter hvert et forhold til Diane, og han og Sunny begynner å knytte et nærmere bånd – spesielt når de sammen raner et stort herskapshus sammen, der Willie utgir seg for å være julenissen for å komme seg inn i huset. Sunny gir også Willie en pistol, slik at han kan hevne seg på Marcus – til tross for at Willie insisterer på at Marcus har forandret seg.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Billy Bob Thornton.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]