Christina Hendricks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Christina Hendricks
Christina Hendricks.jpg
Hendricks på premieren til Serenity, 22. september 2005
Født Christina Rene Hendricks
3. mai 1975 (40 år)
Knoxville, Tennessee, USA
Ektefelle Geoffrey Arend (2009– )
Yrke Skuespillerinne
Nasjonalitet USA
Aktive år 1999–
IMDb IMDb

Hendricks i mars 2006

Christina Rene Hendricks (født 3. mai 1975 i Knoxville i Tennessee) er en amerikansk skuespiller mest kjent for rollen som Joan Holloway i kabel-TV-serien Mad Men, og som karakteren Saffron i kanalen Fox sitt kortlevde TV-serie Firefly.

Hendricks ble kalt «den mest sexy kvinnen i verden» i 2010 i en undersøkelse av kvinnelige lesere som hadde blitt gjennomført av Esquire magazine. Hendricks var oppvokst i Twin Falls, Idaho, fra tredje til åttende klasse. Hun dobbelt statsborgerskap, både britisk og amerikansk nasjonalitet, ettersom hennes far opprinnelig var fra Storbritannia. Mens hun bodde i Twin Falls, begynte hun på sin skuespillerkarriere ved Junior Musical Playhouse Company, med roller i oppsetninger som Joseph og Amazing Technicolor Dreamcoat og Grease. I 1989, flyttet familien hennes til Fairfax, Virginia, der Hendricks opptrådte i flere oppsetninger ved Fairfax High School og ved teateret i lokalsamfunnet.

Hendricks har gjort en rekke gjesteopptredener på fjernsyn og hun påbegynte sin profesjonelle skuespiller-karriere med serien Beggars og Choosers. Siden da har hun spilt i flere serier som The Big Time og The Court, der hun spilte mot Sally Field og Craig Bierko, samt at hun opptrådte på den juridiske TV-dramaserien Kevin Hill.

Hendricks har også hatt periodiske roller i serier som for eksempel ER og Firefly, Angel, Tru Miss Match Calling, Without a Trace og Las Vegas. Hun spilte også i flere musikkvideoer for «The Ghost Inside» av Broken Bells, og Everclears film «One Hit Wonder». Hennes mest kjente rolle er av Joan Holloway på den prisbelønte AMC-serien Mad Men. Hendricks' karakter er en kontorsjef i reklamebyrået Sterling Cooper Draper Pryce (SCDP), som gir veiledning til en gruppe kvinner som arbeider for diverse profesjonelle reklamebyråer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]