BIT

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
BIT - Linjeforeningen for Bachelorstudiet i Økonomi og IT-ledelse
Stiftet1999
HovedkontorNydalen, Oslo
StabMehran Raisi Esfahani (Leder)
Bo Hjort Christensen (Studierektor)

BIT er en frivillig linjeforening (studentorganisasjon) for bachelorstudenter i Økonomi og IT-Ledelse ved Handelshøyskolen BI («BI» i dagligtale, tidligere Bedriftsøkonomisk Institutt, engelsk betegnelse BI Norwegian School of Management). Norges største private læreinstitusjon og Europas nest største handelshøyskole.

BIT jobber for:

  • Et forbedret sosialt og akademisk tilbud for studentene.
  • Stadig oppdatert faglig kompetanse.
  • Markedsføring av studiet mot næringslivet og ungdom, samt promotering av studenter mot potensielle arbeidsgivere.

Styret består av leder, nestleder, fagansvarlig, økonomiansvarlig, informasjonsansvarlig, markedsansvarlig, sosialansvarlig og prosjektansvarlig. Styrevalg gjennomføres skjer i 4. kvartal, hvert kalenderår, da styret fungerer i kalenderåret.

Historie[rediger | rediger kilde]

BIT – Linjeforeningen for Økonomi og IT-ledelse så dagens lys i 1999 da studiet innen IT-ledelse ble lansert mens Handelshøyskolen BI fortsatt var lokalisert i Sandvika og på Schous plass. «IT-ledelsesgruppen» var på den tiden et organ for studiet, underordnet hovedforeningen BISON, som skiftet navn da BI flyttet. Studiet skiller seg ut fra de andre linjene på BI da det i tillegg til et solid fundament i økonomiske fag (90 Studiepoeng), har et sterkt fokus på emner som E-Business, operativ IT-ledelse, strategi, applikasjonsutvikling, informasjons- og datasikkerhet, IT-prosjektledelse, kunnskapsledelse, webutvikling og publisering, samt bruk/anskaffelse og implementering av løsnings -og ledelsesverktøy.

Styreledere[rediger | rediger kilde]

Kontaktinformasjon[rediger | rediger kilde]

BIT v. SBIO Nydalsveien 37 0442 OSLO

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]