Angor Wat (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Angor Wat var et punkband med base på UFFA-huset i Trondheim.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Angor Wat ble startet i 1981 og gikk det første halvåret under navnet Dimensjon S. Besetningen var Erik Ingebrigtsen (vokal), Asbjørn Tiller (gitar), Håvard Houen (bass) og Jens-Petter Wiig (trommer). Tiller var som den eneste med tidligere banderfaring med som assisterende bassgitarist i Wannskrækk. Bandet gjorde da også sin debut-konsert sammen med nettopp Wannskrækk som på den tiden var Trondheims største punkband.

I 1983 kom også Viggo Mastad med på gitar og bandet ga året etter ut en splittkassett med Moldebandet Bannlyst som siden ble lisensiert og utgitt i flere land. I 1985 forlot Erik Ingebrigtsen bandet og Håvard Houen overtok vokalen mens Asbjørn Tiller gikk tilbake til bassen. Denne besetningen ga ut LP'en General Strike på det engelske selskapet Children Of The Revolution Records og turnerte i Danmark og England foruten Norge.

Etter dette forlot både Tiller og Houen bandet for å starte sitt eget Transsiberian Hijackers. Wiig og Mastad gjorde noen innspillinger på egen hånd, blant annet til samleplatene Party Terror Volume 1 og Tsjernobilly Boogie. Siden ble Guttorm Nordø (gitar), Olav Hagen (bass) og Baard Noodt (vokal) engasjert som nye medlemmer. Denne besetningen gjorde endel innspillinger i 1987 som finnes på kassetten Rest In Pieces. En tittel som også ga bud om at slutten var nær.

Angor Wat ble oppløst i 1988, men gjenoppstod som Israelvis senere samme år.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • UFFA 1981–2006: alternativ ungdomskultur i Trondheim (Tapir akademisk forlag, 2006, ISBN 82-519-2164-3)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


bandstubbDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.