Angor Wat (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Angor Wat var et punkband med base på UFFA-huset i Trondheim.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Angor Wat ble startet i 1981 og gikk det første halvåret under navnet Dimensjon S. Besetningen var Erik Ingebrigtsen (vokal), Asbjørn Tiller (gitar), Håvard Houen (bass) og Jens-Petter Wiig (trommer). Tiller var som den eneste med tidligere banderfaring med som assisterende bassgitarist i Wannskrækk. Bandet gjorde da også sin debut-konsert sammen med nettopp Wannskrækk som på den tiden var Trondheims største punkband.

I 1983 kom også Viggo Mastad med på gitar og bandet ga året etter ut en splittkassett med Moldebandet Bannlyst som siden ble lisensiert og utgitt i flere land. I 1985 forlot Erik Ingebrigtsen bandet og Håvard Houen overtok vokalen mens Asbjørn Tiller gikk tilbake til bassen. Denne besetningen ga ut LP-en General Strike på det engelske selskapet Children Of The Revolution Records og turnerte i Danmark og England foruten Norge.

Etter dette forlot både Tiller og Houen bandet for å starte sitt eget Transsiberian Hijackers. Wiig og Mastad gjorde noen innspillinger på egen hånd, blant annet til samleplatene Party Terror Volume 1 og Tsjernobilly Boogie. Siden ble Guttorm Nordø (gitar), Olav Hagen (bass) og Baard Noodt (vokal) engasjert som nye medlemmer. Denne besetningen gjorde en del innspillinger i 1987 som finnes på kassetten Rest In Pieces. En tittel som også ga bud om at slutten var nær.

Angor Wat ble oppløst i 1988, men gjenoppstod som Israelvis senere samme år.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • UFFA 1981–2006: alternativ ungdomskultur i Trondheim (Tapir akademisk forlag, 2006, ISBN 82-519-2164-3)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.