Audiatur – Festival for ny poesi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Audiatur – Festival for ny poesi er en internasjonal poesibiennale som arrangeres i Bergen. Den ble første gang arrangert i 2003[1][. Initiativtakere var Audun Lindholm og Martin M. Sørhaug. Siden den gang har en rekke forfattere og kritikere vært involvert i arrangørgruppen: Paal Bjelke Andersen, Sindre Andersen, Carina E. Beddari, Susanne Christensen, Jörgen Gassilewski, Simen Hagerup, Hanna Hallgren, Dag Haugstvedt, Katrine Heiberg, Morten Langeland, Thomas Lundbo, Øyvind Rimbereid, Cathrine Strøm og Sigurd Tenningen.

Festivalprogrammeringen har siden 2005 blitt ledsaget av utgivelser; kataloger, essays og gjendiktninger. Disse er utgitt på Audiatur forlag og er tilgjengelige på Audiatur bokhandel, som ble etablert på nett i 2007 og som i 2009 også fikk et fysisk salgslokale i kunstnerkollektivet House of Foundation i Moss.

Audiatur Print, en serie særtrykk, ble lansert i 2011.

Audiatur står også bak prosjekter og seminarer som:

AudiaTour i 2008.

Audiatur – Seminar for en ny poesifestival: A note from the organizers i 2013.

Audiatur – Sabotasjeseminar i 2020, et digitalt seminar som består av tolv videoer. Seminaret var en forlengelse av forfatterens utgivelse Miximum Ca Canny Sabotasjemanualene: you cutta da pay, we cutta da shob, utgitt på Audiatur forlag i 2020. Boken ble gjendiktet til norsk av Martin M. Sørhaug.

Sabotasjeseminaret i 2020 og festivalen i 2022 ble som et resultat av Covid-19 realisert som digitale arrangementer.

En ny festival med Tor Ulvens forfatterskap som omdreiningspunkt arrangeres i april 2024. Prosjektet er et samarbeid med tidsskriftet Vagant.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]