Aslak Borgersrud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aslak Øgrim Borgersrud
Aslak Borgersrud.jpg
Fra Øgrimseminaret 8. desember 2007
Født6. juni 1978 (40 år)
Oslo
Far Lars Borgersrud
Søsken Elling Borgersrud
Beskjeftigelse Rapper
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Aslak Øgrim Borgersrud er en norsk musiker. Han er mest kjent fra den venstreradikale rap-gruppa Gatas Parlament, hvor han sammen med broren Elling Borgersrud og Don Martin lagde samfunnskritisk hiphop og rap. Han forlot Gatas Parlament sommeren 2011. Han har også vært med i gruppen Samvirkelaget.

Gatas Parlament ble startet i 1993 og utga året etter, Autobahn til Union. Gruppa holdt mange konserter i åra som fulgte, men debutalbumet Holdning over Underholdning kom ikke ut før i 2001.

Sammen med Igor Dunderovic ga han i 2014 ut barneplata Feil side av låven. For albumet ble de to nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen barnemusikk.

I 1993 spilte Borgersrud i flere norske filmproduksjoner, blant annet langfilmen Høyere enn himmelen. Han spilte også «Påsan» i Midt i smørøyet på NRK. I 2010 var han en av deltakerne i programserien Maestro på NRK1.

Borgersrud har jobbet i flere år som IT-journalist. Fra 1997 til 2002 var han ansatt i Computerworld, og han har også arbeidet som frilanser i andre datablader. Han har vært aktiv i Norsk Journalistlag og har blant annet sittet i styret til Oslo Journalistklubb.

Aslak Borgersrud var i flere år aktiv i Rød Ungdom. Han er sønn av Leikny Øgrim[trenger referanse] og Lars Borgersrud,[1] og er barnebarn av Otto Øgrim.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Konsert Rockefeller 1. mai Revolusjonære posører». Aftenposten. 19. april 2002. s. del 2, s.4. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]