Aslag Guttormsgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Aslag Guttormsgaard
Født 6. mars 1969
Nasjonalitet Norge

Aslag Guttormsgaard (født 6. mars 1969) er en norsk musiker, manusforfatter og skuespiller. Sammen med Egil Hegerberg og Lars Lønning er Guttormsgaard en av de sentrale aktørene i kunstnerkollektivet Duplex – foreningen til fremme for kunsten og kulturens anseelse. Guttormsgaard er sønn av billedkunstneren Guttorm Guttormsgaard.

Guttormsgaard spiller og har spilt i en rekke band – deriblant Maroder, O-Men, Reidar Roses Orkester, Hurra Torpedo, Black Debbath, L.Y.D., Stjerten og Aasen. Han har også soloprosjektet Sirkus Aslag eller Aslagitar. Guttormsgaard spiller gitar, barnetrommer, kazoo og vokal. Han er også en habil låtskriver, og har med ovennevnte band og prosjekter gitt ut en anseelig mengde CD-er.

Som skuespiller har Guttormsgaard medvirket i en rekke kort- og spillefilmer, TV-serier og teaterproduksjoner. Av TV-serier kan nevnes Las Vegas 14 og Reidar Roses Orkester som han i samarbeid med blant andre Egil Hegerberg også skrev manus til. Guttormsgaard er også kjent og kjær for de små som den livredde superhelten Hønsemannen i TV-serien med samme navn (her også som manusforfatter sammen med regissør Espen Torkildsen). Han spilte faren til Svein i den første filmen om Svein og rotta. Våren 2008 spilte han også i TV-serien Det var en gang et eventyr som ble på NRK1. Aslag styrte og gav stemme til barne-TV figuren Mook i NRKs serie Kometkameratene. Per 2010 er han aktuell med en rolle i såpeoperaen Hotel Cæsar.

Aslag Guttormsgaard har også sammen med flere av medlemmene i Duplex skapt og skrevet manus til den tegneserien Familien Ost utgitt på Jippi forlag.

Guttormsgaard har også markert seg som en meget aktiv reklameskuespiller, blant annet i en serie med filmer for Telenor.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]