Asfaltevangeliet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Asfaltevangeliet
Generell informasjon
Utgivelsesår2006
Prod.landNorge
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørDavid Åleskjær
ProdusentDavid Åleskjær
ManusforfatterDavid Åleskjær (også novellen)
Foran kamera
MedvirkendeTommy Karlsen, Per Christian Ellefsen, Brit Elisabeth Haagensli, Helene Rask, Bjørn Sundquist, Sverre Anker Ousdal
FilmselskapPrivate visninger på Frogner kino
Premiere(r)2006
Eksterne lenker

Asfaltevangeliet (eng: The Gospel of Asphalt) er en norsk uavhengig lavbudsjettsfilm som ble vist én gang på Frogner kino i 2006, regissert av David Åleskjær, forfatter og sønn av pastor Åge Åleskjær. Denne filmen ble laget over en årrekke, etter hvert som økonomien tillot det, og hadde med seg mange kjente norske skuespillere og celebrities, som bl.a. Per Christian Ellefsen, Brit Elisabeth Haagensli, Helene Rask, Bjørn Sundquist og Sverre Anker Ousdal. Liste lenger nede i artikkelen. Tommy Karlsen (kjent fra filmen Døden på Oslo S) spiller hovedrollen som Jesus.

Plott[rediger | rediger kilde]

Asfaltevangeliet viser Jesus Kristus og hvordan man ser for seg Jesus hvis han hadde vandret rundt i dagens Oslo og møtt dagens mennesker ansikt til ansikt – og man har tatt historiene fra Bibelen og satt dem i en levende og moderne setting. Jesus står for et radikalt budskap om mellommenneskelig kjærlighet, tilgivelse, og Guds Rikes herredømme. Bibelens Jesus møter ofte datidens religiøse og politiske elite, som med alle midler forsøker å sette ham fast i diskusjoner, uten å lykkes det grann, noe filmen om "dagens moderne Jesus" også viser. Men de som velger å følge ham er syndere, de som er nederst på rangstigen: prostituerte, narkomane, sosialt slitne.

Jesus sier at han må dø for menneskehetens synd, og som et klimaks i filmen blir han torturert i en av Oslos hovedgater (Torggata) på vei fra Sentrum Politistasjon til en parkeringsplass. Denne lå i Hausmannsgate der UDI Utlendingsdirektoratet etter filmingen ble bygget. Han blir ikke korsfestet som i Bibelen, men «veggfestet», spikret til en midlertidig vegg med spikerpistol.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]