Asfaltevangeliet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Asfaltevangeliet
Generell informasjon
GenreDramafilm
Utgivelsesår2006
NasjonalitetNorge
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiDavid Åleskjær[1]
ManusDavid Åleskjær
Produsent(er)David Åleskjær
Foran kamera
MedvirkendeTommy Karlsen,[1] Per Christian Ellefsen,[1] Brit Elisabeth Haagensli,[1] Anne-Helene Rask Arnesen,[1] Bjørn Sundquist,[1] Sverre Anker Ousdal[1]
Annen informasjon
Premiere(r)2006
Eksterne lenker

Asfaltevangeliet er en norsk uavhengig lavbudsjettsfilm som ble vist én gang på Frogner kino i 2006. Filmen har et religiøst innhold og er regissert av David Åleskjær, forfatter og sønn av pastor Åge Åleskjær. I filmen medvirker flere kjente norske skuespillere og kjendiser, som blant annet Per Christian Ellefsen, Brit Elisabeth Haagensli, Helene Rask, Bjørn Sundquist og Sverre Anker Ousdal. Tommy Karlsen (kjent fra filmen Døden på Oslo S) spiller hovedrollen som Jesus.

Den ble laget over flere år, etter hvert som økonomien tillot det.

Handling[rediger | rediger kilde]

Asfaltevangeliet viser Jesus Kristus og hvordan regissøren ser for seg Jesus hvis han hadde vandret rundt i dagens Oslo og møtt dagens mennesker ansikt til ansikt – og man har tatt historiene fra Bibelen og satt dem i en levende og moderne setting. Jesus står for et radikalt budskap om mellommenneskelig kjærlighet, tilgivelse, og Guds Rikes herredømme. Bibelens Jesus møter ofte datidens religiøse og politiske elite, som med alle midler forsøker å sette ham fast i diskusjoner, uten å lykkes, noe filmen om «dagens moderne Jesus» også viser. De som velger å følge ham er syndere, de som er nederst på rangstigen: prostituerte, personer med rusproblemer og utslitte mennesker.

Jesus sier at han må dø for menneskehetens synd, og som et klimaks i filmen blir han torturert i en av Oslos hovedgater (Torggata) på vei fra Sentrum Politistasjon til en parkeringsplass. Denne lå i Hausmannsgate der UDI Utlendingsdirektoratet etter filmingen ble bygget. Han blir ikke korsfestet som i Bibelen, men «veggfestet», spikret til en midlertidig vegg med spikerpistol.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g «Full Cast & Crew». Internet Movie Database (flere språk). Besøkt 4. juli 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]