Arntzen de Besche

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arntzen de Besche Advokatfirma AS
Arntzen de Besche Advokatfirma AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer982 409 705
EtablertNorge 2001
HovedkontorNorge Oslo, Norge
Produkt(er)juridiske tjenester
StyrelederNorge Tron Dalheim
Adm. dir.Norge Sven Iver Steen (Managing partner)
Antall ansatte170 (2016)
Omsetning408 MNOK (2015)
Nettsidewww.adeb.no

Arntzen de Besche Advokatfirma AS er et norsk forretningjuridisk advokatfirma med over 130 advokater. Firmaet betjener både norske og internasjonale virksomheter, både i det offentlige og private næringsliv. Arntzen de Besche har kompetanse på alle sentrale forretningsjuridiske områder, og er anerkjent for sin kompetanse innen prosedyre, Europa- og konkurranserett, arbeidsrett, petroleumsrett, skatterett, selskapsrett og kontraktsrett.[1] Selskapet har hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer i Trondheim og Stavanger.

Selskapet betjener både norske og internasjonale virksomheter, både i det offentlige og private næringsliv. Arntzen de Besche og er anerkjent[av hvem?] for sin kompetanse innen arbeidsrett, næringseiendom, olje, offshore og energi, M&A og kapitalmarkedet, prosedyre, Europa- og konkurranserett, skatterett, selskapsrett og kontraktsrett.[1] Selskapet har hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer i Trondheim og Stavanger.[trenger referanse]

Selskapet har nærmere 170 medarbeidere – som sammen utgjør et av Norges ledende advokatfirmaer.[trenger referanse]

Selskapet var i 2015 involvert i oppkjøp og fusjoner med en totalverdi på cirka 175 milliarder norske kroner, noe som var høyest blant norske advokatfirmaer.[trenger referanse] Selskapet har 13 personer med Møterett for Høyesterett.[trenger referanse]

Selskapets historie[rediger | rediger kilde]

Firmaet ble etablert 1. januar 2001 etter at advokatfirmaene Arntzen, Underland & Co og de Besche & Co slo seg sammen. Firmaet har røtter tilbake til 1870.

Kontorer[rediger | rediger kilde]

Arntzen de Besche har tre kontorer med over 130 advokater hvorav 55 er partnere.

Oslo[rediger | rediger kilde]

Hovedkontor i Oslo ligger sentralt plassert i Bygdøy allé 2, har ca. 90 advokater hvorav 37 er partnere, og en sekretærstab og administrasjon på ca. 30 medarbeidere.

Trondheim[rediger | rediger kilde]

Kontoret i Trondheim er med 30 advokater byens største advokatkontor. Avdelingen ble etablert i 2009 etter at det tidligere Trondheimskontoret til Advokatfirmaet Schjødt sluttet seg til Arntzen de Besche.[2] Kontoret i Trondheim er lokalisert i Portalen på Solsiden. Trondheimskontoret er organisert som et eget aksjeselskap, og firmaets historie går tilbake til året 1915.

Stavanger[rediger | rediger kilde]

Kontoret i Stavanger ligger sentral plassert på Børehaugen 1 og har 10 advokater. Avdelingen ble etablert i 2011 som et resultat av sammenslåing med Advokatfirma Smedsvig Heitmann DA.[3] Stavangerkontoret er organisert som et eget selskap, og firmaets historie går tilbake til året 1979.

Rankinger[rediger | rediger kilde]

Arntzen de Besche har i de senere år fått meget positiv omtale i en rekke rankinger[4][1].[5][6][7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]