Arnhild Vik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arnhild Vik
Født1957Rediger på Wikidata
BeskjeftigelsePianist, komponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Arnhild Vik (født 1957) er en norsk pianist, komponist, kulturskolelærer og arrangør. Hun er kjent som en allsidig musiker innenfor mange sjangre, i et spenn fra populærmnusikk til vanskeligere tilgjengelige klassiske verk.

Arnhild Vik debuterte som konsertpianist i Universitetets Aula i 1982. Hun studerte i London, hos professor Albert Ferber i to år, og avla diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 1984. I årene 1984-2015 var hun ansatt som høgskolelektor samme sted. Parallelt har hun vært ansatt ved Den norske opera, i årene 1984-1987. I 2008 ble hun ansatt i Gausdal kommune.

Vik etablerte seg i Gausdal i 2007, og har der vært en drivende kraft og en inspirator for stedets kultur- og musikkliv.

Sammen med pianisten Hans Olav Egede Larssen arrangerte hun en serie musikalske reiser med Holmenkollbanen, «Troldtog» til Soria Moria, i 1984.[1]

Vik har utført flere oppdrag for Norsk Film, og har gjort innspillinger for NRK radio og fjernsyn. Dessuten har hun komponert en rekke bestillingsverk.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Gausdal kommunes ildsjelpris, 2018

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Trafikk og musikk på Holmenkollbanen». Aftenposten (Oslo): 7. 20. august 1984. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]