Armentières

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Armentières
Armentières
Rådhuset i Armentieres

Våpen

Land Frankrike Frankrike
Region Nord-Pas-de-Calais
Departement Nord
Status Kommune
Areal 6,28 km²
Befolkning 25 273 (1999)
Høyde 17
Ordfører
(Maire)
Claude Hujeux (2001–2008)

Armentières er en kommune i departementet Nord i regionen Nord-Pas de Calais nord i Frankrike.

Kommunen er en del av storbyområdet som omkranser Lille, og ligger ved den belgiske grensen, nord-vest for Lille på den høyre bredden av elva Lys.

Byens motto er Pauvre mais fière (Fattig, men stolt).

Historie[rediger | rediger kilde]

Armentières ble, i likhet med resten av franske Flandern, en del av Frankrike i 1668. I slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet ble den kjent som Tøyets by, i takt med at erverv som industriell veving og spinning såvel som brygging dro fordel av det nærliggende vann.

Armentières i 1649

Armentières ble særlig hardt rammet under begge verdenskriger. Under et slag i første verdenskrig bombarderte de tyske styrker Armentières med sennepsgass. Britiske tropper ble nødt til å evakuerere området, men tyske tropper var forhindret i fra å innta området i uker på grunn av den sterke giftgassforurensing. Vitner til bombardementet beretter at konsentrasjonen sennepsgiftgass var så intens at sennepsgass strømmet i gatene.[1].

I Armentières og omegn er det flere militærkirkegårder for de falne under andre verdenskrig. Sangen Mademoiselle from Armentières – av ukjent eller omstridt opprinnelse – var en populær sang blant allierte soldater under annen verdenskrig.

Befolkningsutvikling[rediger | rediger kilde]

Antall innbyggere i kommunen Armentières

Referanse:INSEE

Referanse: INSEE[2]


Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Heller, Charles E. "Chemical Warfare in World War I: The American Experience, 1917-1918", U.S. Army Command and General Staff College, Fort Leavenworth, Kansas, September 1984, accessed January 15, 2009.
  2. ^ Chiffres clés - Évolution et structure de la population

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

frankrikestubbDenne frankrikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.