Arlington Road

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arlington Road
Generell informasjon
SjangerThriller / Drama
Utgivelsesår1999
Prod.landUSA
Lengde1 t. 57 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiMark Pellington
ProdusentTom Rosenberg
Sigurjón Sighvatsson
Ted Tannebaum
ManusforfatterEhren Kruger
MusikkAngelo Badalamenti
tomandandy
SjeffotografBobby Bukowski
KlippConrad Buff IV
Foran kamera
MedvirkendeJeff Bridges
Tim Robbins
Joan Cusack
Hope Davis
Robert Gossett
Prod.selskapSony Pictures Entertainment
Eksterne lenker

Arlington Road er en amerikansk thriller fra 1999 regissert av Mark Pellington.

Handling[rediger | rediger kilde]

Michael Faraday (spilt av Jeff Bridges) er enkemann og professor ved George Washington University. Han har en 10 år gammel sønn som heter Grant. En dag møter Michael en annen gutt, Brady, som snubler inn i nabolaget deres med forferdelige skader på hendene. Michael tar ham med til sykehus, og møter guttens foreldre Oliver (spilt av Tim Robbins) og Cheryl Lang (spilt av Joan Cusack) og oppdager at de er hans nye naboer. De blir etter hvert venner, og sønnene deres blir med i "Discoverers" en speider-gruppe for barn.

Handlinger hos Lang-familien vekker snart mistanker hos Michael. Han legger blant annet merke til tegninger i deres hjem, som ikke er fra byggeprosjektet slik Oliver, en bygningsingeniør, påstår. Et feil-levert brev antyder også at Oliver løy om hvor han gikk på college. Michael sin avdøde kone Leah en tidligere FBI-agent, som ble drept på jobb, sier Oliver at myndighetene burde straffes for deres feilgrep. Michaels nåværende kjæreste, Brooke, og Leahs tidligere FBI-kollega, Whit Carver, avviser Michaels bekymringer som paranoia. Oliver forteller Michael at Grant ønsker at noen kan bli straffet for morens død, noe som igjen vekker Michaels mistanker. Han oppdager snart i et arkiv at Olivers egentlige navn var William Fenimore, og at Oliver tidligere forsøkte å sprenge et postkontor i Kansas i en alder av 16 år.

Oliver forteller ham at han ønsket å hevne seg på amerikanske myndigheter fordi han mener at de skal ha forårsaket farens selvmord, og innrømmer å ha endret sin egen identitet i forsøk på å skjule fortiden sin for barna sine. Noen få dager senere ser Brooke at Oliver bytter bil med en fremmed person på en parkeringsplass, og følger etter ham til et leveringsdepot hvor flere metallkasser byttes. Hun legger igjen en melding på telefon-svareren til Michael om at mistankene hans kan ha vært korrekte, men hun blir oppdaget av Cheryl. Michael får deretter vite om Brookes død over nyhetene, hvor det ser ut til at hun døde i en bilulykke. Dagen etter oppdager Michael ved en tilfeldighet at meldinger som var på telefonsvareren hans har blitt slettet.

Michael besøker faren til avdøde Dean Scobee, anklaget for å sprenge en føderal bygning, hvor Lang-familien hadde flyttet fra. Dr. Scobee er sikker på at sønnen var uskyldig, og at 10 barn døde i angrepet. Michael skynder seg deretter til en ekskursjon med "Discoverer" for å hente sønnen sin. Men lederen forteller at Grant allerede har blitt hentet av noen andre. Michael konfronterer Oliver hjemme hos ham, hvor han bekrefter at gruppen hans drepte Brooke. Michael oppdager også hva de planlegger som neste mål: FBIs hovedkvarter.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Jeff Bridges

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]