Arild Boman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arild Boman
Født15. august 1940 (79 år)
Beskjeftigelse Politiker, kunstner
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge

Arild Ove Boman (født 15. august 1940) er en norsk musiker (piano og orgel), multimediakunstner, politiker (Arbeiderpartiet) og forsker, kjent for å ha laget musikken til Pompel og Pilt.[1][2]

Boman studerte sosiologi og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og var i studietiden aktiv jazz- og bluesmusiker i gruppene Anti-Fascistische Ball-Room Ensemble, The Sapphires og Public Enemies. Han spilte i Club 7-miljøet med landets ledende musikere som Jon Christensen, Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal og Carl Magnus Neumann. Hans egen oktett var ved Moldejazz (1969), og figurerte i Jan Knutzens film Fragmente aus Norwegen (2000). Hans septett var ved Kongsberg Jazzfestival.

Boman var en av de som tidligst eksperimenterte med digital musikk, i sitt arbeide med regnemaskinene. På 70-tallet gjorde han pioneerforsøk med samspill over satellitt-forbindelser. Hans eksperimentelle videokunst ble antatt ved Høstutstillingen (1974).

Utover 80-tallet deltok han i de første nettbaserte tilbud innen fjernundervisning. Han er førsteamanuensis ved Intermediasenteret, Universitetet i Oslo, er prosjektleder for NRK-programmet Kunnskapskanalen. Han har sittet i sentralstyret for Arbeiderpartiet[når?].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Reparatørene kommer! Arkivert 28. august 2005 hos Wayback Machine. fra studvest.no
  2. ^ - Boman vil oss noe fra uniforum.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]