Are Kjensli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Are Kjensli
Født6. nov. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
NasjonalitetNorge

Are Kjensli (født 6. november 1958) var administrerende direktør for CargoNet fra 2005 til 2014, da han ble ny administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport[1]

Forsvaret[rediger | rediger kilde]

Kjensli er utdannet ved Krigsskolen og hadde deretter fire år i tjeneste i Hærens intendantur, hvor han arbeidet med logistikk, blant annet som sjef for forsyningskompaniet. Etter sin tid i Forsvaret arbeidet han med transport og logistikk i Aftenposten i tre år.

Lillehammer-OL[rediger | rediger kilde]

Mest kjent er han kanskje for sin tid som transportsjef og senere logistikksjef for OLLillehammer, hvor han hadde ansvaret for å bygge opp logistikkfunksjonene. Han bygget også opp gjennomføringsorganisasjonen under lekene. Under selve arrangementet var han stabssjef ved hovedkvarteret på Lillehammer.

Mer logistikk[rediger | rediger kilde]

Etter OL ble Kjensli logistikkdirektør i Tybring Gjedde. Fra oktober 1997 var Are Kjensli ansvarlig for oppbygging av distribusjonsapparatet og gjennomføringen av distribusjonen for Coca-Cola.

I 2000 tok Kjensli over som administrerende direktør i Bakehuset Norge. Der ledet han en snuoperasjon og han ble i stillingen til Orkla kjøpte opp bedriften. Da fikk han jobben som administrerende direktør i Pågen

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]