Aracruz Celulose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aracruz Celulose S.A.
Aracruz Celulose S.A.
Org.formOffentlig (NYSEARA) (Bovespa:ARCZ3/ ARCZ5/ARCZ6) (Latibex: XARAB)
Etablert1972
Opphørt2009
HovedkontorBrasil São Paulo, Brasil
BransjePapir / cellulose
Nøkkelpersoner-
Antall ansatte-
Resultat$1,426.2 million USD (2004)
Nettsidewww.aracruz.com.br/en

Aracruz Celulose S.A. NYSEARA var en brasiliansk produsent av cellulose med hovedkontor i São Paulo. Aracruz Celulose S.A. slo seg i 2009 sammen med Votorantim Celulose e Papel, og byttet navn til Fibria Celulose.

Selskapet var verdens ledende produsent av bleket eukalyptuscellulose.

Selskapet hadde to cellulosefabrikker, en i byen Aracruz i Espírito Santo og den andre ved Guaíba i Rio Grande do Sul. Det hadde også skogselskaper i disse statene, i tillegg til i Bahia og Minas Gerais.

Fire hovedaksjonærer kontrollerte selskapets stemmegivende aksjer: Grupo Safra, Erling Lorentzen og Votorantim (hver 28 prosent av stemmegivende aksjer) og BNDES, Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social (12,5 prosent). Aracruz' preferanseaksjer, som utgjorde over halvparten av totalt utestående aksjer, ble handlet på aksjebørsene i São Paulo (Bovespa), New York og Madrid.

Aracruz har stått i konflikt om landområder med ulike urfolksgrupper som tupiniquim og pataxó, og quilombolo-samfunn. Miljøvernere mener dessuten eukalyptusplantasjene til Aracruzs forårsaker naturødeleggelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]