Antigua og Barbudas riksvåpen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Antigua og Barbudas riksvåpen

Antigua og Barbudas riksvåpen ble laget i 1966 av Gordon Christopher. Det ble offisielt innført den 16. februar 1967. Symbolikken i riksvåpenet er mer omfattende enn flagget, men de inneholder noe av det samme.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Riksvåpenet består av et skjold som viser en sukkermølle på et blått og hvitt bølgestripet felt. Det bølgestripete feltet symboliserer en sjø. Over sjøen er det en oppgående sol på svart bakgrunn.

Solen symboliserer en ny start og den svarte bakgrunnen symboliserer den afrikanske opprinnelsen som det meste av landets befolkning har. Både solen og fargene blå og hvit finnes også på landets flagg.

To hjorter står på hver side av skjoldet og støtter det. Hjortene representerer øyenes dyreliv. Det er flere ulike planter rundt skjoldet, rød hibiskus, sukkerrør og yucca. Plantene vokser opp fra en grønn mark, og den er også fundamentet for skjoldet.

Oppå skjoldet er det en heraldisk hjelm. På toppen av hjelmen er det en ananas, en frukt som øyene er kjente for.

Under skjoldet og marken er det en banner der landets nasjonalmotto står skrevet. Mottoet Each endeavouring, all achieving kan oversettes med «Enhver streber, alle oppnår».[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Government of Antigua and Barbuda». ab.gov.ag. Besøkt 23. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]