Anthony Sowell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anthony Sowell
Født19. august 1959 (58 år)
Cleveland
Beskjeftigelse Seriemord
Nasjonalitet USA

Anthony Edward Sowell (født 19. august 1959) er en amerikansk seriemorder.

I en alder av 19 år, meldte Sowell seg til United States Marine Corps i Cleveland, Ohio den 24. januar 1978. Han fikk sin grunnleggende militære opplæring ved Marine Corps Recruit Depot Parris Island i Sør-Carolina, deretter ble han utdannet til elektriker ved Camp Lejeune i Nord-Carolina. I 1989 ble en kvinne som var tre måneder gravid med hjem til Sowell frivillig. Da hun forsøkte å forlate hjemmet hans, bandt Sowell hendene og føttene hennes med et belte. Hun klarte å rømme og varslet politiet.

Sowell ble i 1989 siktet for kidnapping, voldtekt og voldtektsforsøk. Han erklærte seg skyldig i tiltalen og fikk femten års fengsel. Sowell ble løslatt i 2005. Sowell ble arrestert for andre gang i oktober 2009 som en mistenkt i mordene på minst elleve kvinner. Likene som han har anklaget for å ha drept ble funnet inne i huset hans eller i nærheten av hans hjem i Cleveland, Ohio. Sowell blir anklaget for kidnapping, voldtekt og drap. Han har bønnfalt om å bli funnet ikke skyldig på grunn av sinnssykdom.

Den 5. november 2009 ble det første av de elleve angivelige ofrene identifisert som Tonia Carmichael, en 53 år gammel afro-amerikansk kvinne som hadde forsvunnet mer enn ett år tidligere. Kroppen hennes ble funnet begravd i bakgården til Sowell`s hus. Hun syntes å ha blitt kvalt, og ble identifisert med DNA-prøver. Hun hadde et kriminelt rulleblad med tyveri samt besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Hennes mor hadde meldt henne savnet i desember 2008. Alle ofrene som Sowell er anklaget for å ha kidnappet og drept var kvinner, ofte hjemløse med et kriminelt rulleblad og en lang historie med rusmisbruk. Dette gjorde at kvinnene ofte ikke ble savnet før lenge etter at de forsvant. FBI samler[når?] informasjon for å se om Sowell kan være knyttet til flere lignende uløste saker i de forskjellige byene som han hadde bodd i tidligere.