Anthony LaPaglia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anthony LaPaglia
Anthony LaPaglia crop (cropped).jpg
Født31. januar 1959[1][2][3]Rediger på Wikidata (61 år)
Adelaide[4]Rediger på Wikidata
Ektefelle Gia Carides (19982015), Cherie MichanRediger på Wikidata
Søsken Jonathan LaPagliaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Utmerkelser Primetime Emmy Award, Theatre World Award (1995)[5], Tony Award for Best Actor in a Play (1998)Rediger på Wikidata

Anthony LaPaglia (født 31. januar 1959 i Adelaide, Australia) er en australsk skuespiller. Han debuterte som skuespiller med filmen Cold Steel i 1987 og to år senere var han med i filmen Slaves of New York som ble en kult-klassiker blant de homofile miljøene i New York.

Han er kjent for sin Golden Globe-vinnende rolle som FBI-agenten Jack Malone i den amerikanske TV-serien Without a Trace, og for sin Emmy award-vinnende portrett av Simon Moon i TV-serien Frasier.

I 1980-årene var LaPaglia keeper i National Soccer League og han spilte for lagene Adelaide City og West Adelaide. LaPaglia er nå medeier av A-League klubben Sydney FC, og har fløyet fra California til Sydney for å delta på alle deres kamper siden 2005.

LaPaglia bor nå i Santa Monica, California. Han har sagt at han adopterte en amerikansk aksent for å hjelpe seg med lettere å komme i fungerende arbeid etter å ha flyttet til Amerika og han har nå mistet sin australske aksent fullstendig. Men han er fortsatt i stand til å utføre en feilfri australsk aksent hvis det er nødvendig i australske filmer som for eksempel Lantana og Balibo.

LaPaglia første ekteskap var med skuespillerinnen Cherie Michan. Han ble senere med skuespillerinnen Gia Carides, som han møtte på en fest. Han har en datter som heter Bridget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 48680, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6jq1wjb, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 13. desember 2014
  5. ^ www.theatreworldawards.org

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]