Ant-Man and the Wasp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ant-Man and the Wasp
Generell informasjon
SjangerSuperhelt-film
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
Lengde118 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPeyton Reed
ProdusentKevin Feige
ManusforfatterErik Sommers
Chris McKenna
MusikkChristophe Beck
Foran kamera
Hovedrolle(r)Paul Rudd
Evangeline Lilly
Michael Peña
BirollerWalton Goggins
Bobby Cannavale
Judy Greer
MedvirkendeMichelle Pfeiffer
Laurence Fishburne
Michael Douglas
Annen informasjon
Prod.selskapMarvel Studios
DistributørWalt Disney Studios Motion Pictures
Premiere6. juli 2018
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Ant-Man and the Wasp er en amerikansk superheltfilm fra 2018 om Marvel Comics-figurene Ant-Man og Wasp. Filmen ble regissert av Peyton Reed og hadde kinopremiere den 5. juli 2018.

Den er den 20. delen i Marvel Cinematic Universe.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

To år etter at Scott Lang ble satt i husarrest på grunn av hans engasjement med The Avengers, klarer Hank Pym og datteren Hope van Dyne for en kortere periode å åpne en tunnel til Quantum Realm. De tror Pyms kone Janet van Dyne kan ha blitt fanget der. Når han tidligere hadde besøkt Quantum Realm, hadde Lang ubevisst blitt kvantet sammenfiltret med Janet, og nå mottar han en tilsynelatende melding fra henne. Hope og Pym kidnapper Scott Lang og etterlater en stor maur med Langs ankelmonitor som lokkedyr for ikke å vekke mistanke hos FBI-agent Jimmy Woo som holder øye med Scott Lang. De tror at meldingen fra Janet er en bekreftelse på at hun fremdeles lever, og de forsøker å bygge en ny stabil kvantetunnel for å hente henne hjem.

De avtaler å kjøpe en del til tunnelen fra en svartebørs-forhandler Sonny Burch, men Burch innser snart det potensialet i Pyms forskning, og planlegger å svindle dem. Hope blir angrepet av en ustabil maskert kvinne. Lang forsøker å hjelpe til med å bekjempe dette «spøkelset» men kvinnen stikker av sammen med Pyms laboratorium, som har blitt krympet til størrelsen på en koffert. Dette «spøkelset» avslører seg snart som Ava Starr. Faren hennes, Elihas, var en annen av Pyms tidligere partnere som døde sammen med hans kone under et eksperiment som forårsaket hennes ustabile tilstand.

Foster avslører at Ava er døende, og at hun har konstante smerter som følge av den ustabile tilstanden hennes. De planlegger å kurere henne ved å bruke Janets kvanteenergi. I tro på at dette vil drepe Janet, nekter Pym å hjelpe dem og stikker av sammen med Hope, Lang og laboratoriet deres. Ved hjelp av et sannhetsserum oppdager Burch trioens beliggenhet fra Langs forretningspartnere Luis, Dave og Kurt. Han informerer en kontakt i FBI om det han har oppdaget. Pym og Hope blir deretter arrestert av FBI. Lang forsøker å hjelpe Pym og Hope ut av varetekt. De må også komme seg til kvanteområdet for å hente Janet. I mellomtiden blir Lang og Hope igjen konfrontert av Burch og håndlangerne hans.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Paul Rudd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alexander Dunerfors (8. oktober 2015). «”Ant-Man and the Wasp” kommer sommaren 2018». MovieZine. Besøkt 27. juli 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]