Annis Pølsemakeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Annis Pølsemakeri
Org.formAksjeselskap
Org.nummer985458316
BransjeSlakteri
Etablert1. mai 2000
HovedkontorTomtegata, Ringebu
LandNorge
Produkt(er)Kjøttvarer og fototrykk
NøkkelpersonerAnni Kirstine Byskov
Adm.dir.Anni Kirstine Byskov
Antall ansatte7 årsverk
Nettstedwww.polsemakeri.no

Annis Pølsemakeri AS er en kjøttprodusent fra Ringebu i Innlandet. Bedriften ble etablert i 2000, og lager kjøttpølseprodukter og skinker med utgangspunkt i lokale mattradisjoner.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Anni Kirstine Byskov overtok i 2000 Jan Haugs Pølsemakeri, som ble startet i 1973. Haug drev sin virksomhet i leide lokaler inntil nytt forretningsbygg ble bygget i 1983. Byskov overtok også oppskriftene til forgjengeren, og bedriften har vunnet premier i flere konkurranser opp gjennom årene. Med overtagelsen fulgte det også med en etablert kundebase.

Utsalget ligger midt i Ringebu sentrum og tilbyr forskjellige kjøttprodukter. I tillegg har de egen avdeling for catering. Forretningen er tilsluttet et nasjonalt slaktersamarbeid kalt Angusbutikkene.

I 2005 vant de for sitt produkt innen kategori for urøkt spekeskinke under Gladmatfestivalen i Stavanger. Skinkene fremstilles i henhold til lokale mattradisjoner, og ble stemplet «Favoritt både blant norske forbrukere og norske kokker».[1] Selskapet har også blitt tildelt en rekke utmerkelser fra Kjøttbransjens landsforbunds norgesmesterskap, med 4 gullmedaljer, 2 sølvsølvmedaljer og 4 bronsemedaljer, hovedsakelig for sine pølseprodukter.[2][3] Annis pølsemakeri sysselsetter ca. 7 årsverk.[når?]

I juni 2020 ble bedriften kåret til «Månedens bedrift» av NHO Innlandet.[4]

Anni Kirstine Byskov[rediger | rediger kilde]

Innehaver Byskov (f. 1961) har bakgrunn som kjøttskjærer fra Danmark, og tok seg arbeid i bedriften Leiv VidarHønefoss, før hun overtok Jan Haugs pølsemakeri i Ringebu.[5]

Anni Byskov er også tidligere nordisk mester i kjøttskjæring, og tok en sølvmedalje i det første norgesmesterskapet i kjøttskjæring, som fant sted i 1995., I 1996 representerte hun Norge i det europeiske mesterskapet, sammen med Espen[hvem?]. Duoen endte på 6.-plass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ludt, Øyvind (28. juli 2005). «Seier for tradisjonsskinker». www.hotellmagasinet.no. Besøkt 10. oktober 2021. 
  2. ^ kjottbransjen.no: 2004, 2 gullmedaljer
  3. ^ kjottbransjen.no: 2006: 3 bronsemedaljer
  4. ^ «Anni's Pølsemakeri - månedens bedrift». www.nho.no (norsk). 26. juni 2020. Besøkt 10. oktober 2021. 
  5. ^ «Annis Pølsemakeri». Gudbrandsdalsvegen. Besøkt 10. oktober 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]