Annis Pølsemakeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Annis Pølsemakeri
Org.formAksjeselskap
Org.nummer985 458 316
Etablert1. mai 2000
HovedkontorTomtegata, Ringebu
BransjeSlakteri
Produkt(er)Kjøttvarer og fototrykk
NøkkelpersonerAnni Kirstine Byskov
Adm. dir.Anni Kirstine Byskov
Antall ansatte7 årsverk
Nettsidewww.polsemakeri.no

Annis Pølsemakeri AS er en kjøttprodusent fra Ringebu i Oppland. Bedriften lager kjøttpølseprodukter og skinker ut fra lokale tradisjoner. Anni Kirstine Byskov overtok i 2000 Jan Haugs Pølsemakeri som ble startet i 1973 i leide lokaler inntil nytt forretningsbygg ble bygget i 1983. Overtagelsen innbefattet også resepter som har resultert i premier i diverse konkurranser. Med overtagelsen fulgte det også med en etablert kundebase.

Utsalget ligger midt i Ringebu sentrum og tilbyr forskjellige kjøttprodukter, i tillegg har de egen avdeling for catering. Forretningen er den del av et nasjonalt slaktersamarbeid, som går under navnet Angusbutikkene.

I 2005 vant de for sitt produkt innen kategori for urøkt spekeskinke. Skinkenes fremstilling er basert på lokale mattradisjoner, og ble stemplet «Favoritt både blant norske forbrukere og norske kokker».[1] Selskapet har også gjort seg bemerket med en rekke utmerkelser fra Kjøttbransjens landsforbunds norgesmesterskap, med 4 gull, 2 sølv og 4 bronse, hovedsakelig for sine pølseprodukter.[2][3] Annis pølsemakeri sysselsetter ca. 7 årsverk.

Anni Kirstine Byskov[rediger | rediger kilde]

Innehaver Byskov (f. 1961) har bakgrunn som kjøttskjærer fra Danmark, og tok seg arbeid i bedriften Leiv VidarHønefoss, før hun overtok Jan Haugs pølsemakeri i Ringebu.

Anni Byskov er også tidligere nordisk mester i kjøttskjæring, sølvvinner i det første norgesmesterskapet (1995), og har deltatt i europeisk mesterskap (1996) for Norge sammen med Espen, der de endte på 6.-plass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Seier for tradisjonsskinker». innovasjonnorge.no. 2005. [død lenke]
  2. ^ kjottbransjen.no: 2004, 2 gullmedaljer
  3. ^ kjottbransjen.no: 2006: 3 bronsemedaljer

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]