Ann Kathrine Skjørshammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Ann Kathrine S. Tornås)
Hopp til: navigasjon, søk

Ann Kathrine Skjørshammer (tidl. Tornås) (født 16. mai 1944 i Drammen) er KrF-politiker i Oslo. Hun var byråd for næring og byutvikling 2000-2003.

Skjørshammer ble vara til bystyret i 1992. Hun fikk fast plass fra 1995, og var gruppeleder for KrF i perioden 1995-99. Skjørshammer har hatt en rekke forskjellige verv i KrF gjennom over 20 år, og var blant annet 1. vara til Stortinget 1997-2001.

Skjørshammer er utdannet jurist og sosionom. Hun har jobbet som seksjonsleder i Bolig- og eiendomsetaten i Oslo kommune, og undervist i juridiske fag og som lærer i rettslære i videregående skole og høyskole.

Skjørshammer har vært varamedlem i Den norske Nobelkomite, og har også drevet frivillig barne og ungdomsarbeid gjennom Metodistkirken i 25 år. Hun var i mange år gift med KrF-politikeren og bistandsarbeideren Svein Tornås. Etter at de ble skilt, har hun brukt Skjørshammer som familienavn. Våren 2008 giftet hun seg med entreprenøren Arne Olav Lund fra Larvik.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personDenne person-, politiker- og Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.