Andrew Sachs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Andrew Sachs
Andrew sachs.jpg
Født 7. april 1930
Berlin
Nasjonalitet Tyskland
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Andrew Sachs (født Andreas Siegfried Sachs den 7. april 1930) er en tysk-britisk skuespiller.

Sachs ble født i Berlin, men familien flyttet til England allerede da han var åtte år gammel for å rømme nazistenes forfølgelse av jødene[1]

Sachs er mest kjent for sin rolle som Manuel, den spanske kelneren i situasjonskomedien Hotell i særklasse (1975 og 1979). I dag kan høres han ofte som fortellerstemme i TV- og radiodokumentarer, samt lydbøker. Sachs er gift med Melody Lang, som opptrådte i episoden «Basil the Rat» av Hotell i særklasse, der hun spilte «Mrs. Taylor». Andrews stesønn er John Sachs, DJ i Capital Radio og kommentator av TV-programmet Gladiators.

Fra 1984 til 1986 opptrådte Sachs som «Father Brown» i en radioserie på BBC Radio. Serien var basert på historien til G.K. Chesterton. Sachs spilte også alle stemmene i den engelskspråklige versjonen av Jan Švankmajers versjon av Faust fra 1994. Sachs har også opptrådt i en rekke TV-serier for barn.

I 2002 og i 2004 opptrådte Sachs som Dr. John Watson i to sesonger av BBC Radios innspilling av de originale Sherlock Holmes-historiene, der Clive Merrison spilte den berømte detektiven. Serien ble kalt The Further Adventures of Sherlock Holmes, og har senere blitt lansert på CD og kassett.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Variety Club - Jewish Chronicle colour supplement "350 years"». The Jewish Chronicle, s. 28-29. 15.12.2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]