American Hustle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
American Hustle
American Hustle Logo.png
Generell informasjon
SjangerDrama
Thriller
Historie
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
Lengde138 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørDavid O. Russell
ProdusentMegan Ellison
Jonathan Gordon
Charles Roven
Richard Suckle
ManusforfatterEric Warren Singer
David O. Russell
MusikkDanny Elfman
SjeffotografLinus Sandgren
KlippAlan Baumgarten
Jay Cassidy
Crispin Struthers
Foran kamera
MedvirkendeChristian Bale
Amy Adams
Bradley Cooper
Jennifer Lawrence
Jeremy Renner
Louis C.K.
Jack Huston
Michael Peña
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapTriStar Pictures
Sony Pictures Classics
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

American Hustle er en amerikansk historisk dramakomedie/kriminalfilm fra 2013. Filmen er regissert av David O. Russell, skrevet av Eric Singer, og har Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Jeremy Renner i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på virkelige hendelser.

American Hustle mottok hele ti Oscar-nominasjoner, blant annet for beste film, beste regissør (Russell), alle fire skuespillerkategorier (Bale, Adams, Cooper og Lawrence) og beste originale manus (Singer og Russell).

Filmen fikk også nominasjoner i sju Golden Globe-kategorier, og vant tre av dem (beste komedie/musikal, Adams for beste kvinnelige skuespiller i en komedie/musikal og Lawrence for beste kvinnelige skuespiller i en birolle).

Handling[rediger | rediger kilde]

En sann historie om svindleren Irving Rosenfeld (Christian Bale) og hans partner Sydney Prosser (Amy Adams), som blir tvunget til å jobbe sammen med den spinnville FBI-agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso presser dem inn i en verden av maktsyke personer og korrupte politikere som er like farlig som den er fristende. Involvert er også borgermester av New Jersey, Carmine Polito (Jeremy Renner), og Irvings uforutsigbare kone Rosalyn (Jennifer Lawrence).

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Christian Bale droppet først ut av filmen og ble erstattet av Bradley Cooper, men kom tilbake og fikk den samme rollen, mens Cooper spiller en annen rolle.
  • Filmingen tok plass i Boston, og tok pause etter at terrorangrepet rammet byen under Boston Marathon. Bradley Cooper tok seg tid til å besøke ofre rundt om på forskjellige sykehus i byen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]