Alle elsker Raymond

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alle elsker Raymond
orig. Everybody Loves Raymond
Everybody Loves Raymond logo.png
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landUSA
Sesonger9
Episoder210
Lengde23 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrollerRay Romano
Patricia Heaton
Brad Garrett
Doris Roberts
Peter Boyle
Medvirkende
Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Madylin Sweeten, Doris Roberts, Peter Boyle, Monica Horan, Sawyer Sweeten, Bob Odenkirk, Maggie Wheeler, Charles Durning, Kevin James, Robert Culp, Elizabeth Bogush, Kristin Bauer van Straten, Shailene Woodley, Faune A. Chambers, Stephen Lee, Brian Posehn, Cheryl Hines, Ashley Crow, Katherine Helmond, Jason Kravits, Chris Elliott, Chelcie Ross, Sam Anderson, Kareem Abdul-Jabbar, Jeff Garlin, Nora Dunn, Jack Betts, Geoff Stults, Katarina Witt, Ana Ortiz, Jean Stapleton, John F. O'Donohue, Alex Meneses, Iqbal Theba, Len Lesser, Amy Aquino, Georgia Engel, Debra Mooney, Senta Moses, Tom McGowan, Diana-Maria Riva, Ping Wu, Terry Bradshaw, Steffani Brass, Argentina Brunetti, Suzie Plakson, Joel Brooks, Renata Scott, Craig Anton, Patience Cleveland, Paul Reubens
Bak kamera
SkaperePhilip Rosenthal
ManusKevin James
RegiGary Halvorson, John Fortenberry, Michael Lembeck, Howard Storm, Ken Levine, Rod Daniel, Michael Lessac, Will Mackenzie, Jerry Zaks, Wil Shriner, Paul Lazarus, Brian K. Roberts, Jeff Melman
KomponistRick Marotta
Sending
Periode13. september 199616. mai 2005
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Alle elsker Raymond er en amerikansk TV-serie som handler om sportsjournalisten Raymond Barone (Ray Romano) og hans nærmeste familie og venners dagligdagse sysler ofte i og omkring deres boliger på Long Island i New York. Raymond liker komedie, tuller med det meste, ikke mye seriøs. Og han vil helst slippe unna ansvar i huset og med barna, så det lar han kona Debra ta seg av. Raymond og Debra bor sammen med barna Ally og tvillingsønnene Michael og Geoffrey, Baronebarna er vanlige roller, men ikke et stort tema i serien, det er heller foreldrene til Raymond, Marie og Frank og broren Robert, som bor over gata. De er på besøk støtt og stadig, og til frustrasjon for Ray og kona. Debras klager om Rays familie er en stor vits. Spesielt Marie er en plage for Debra, som kontrollerer, kritiserer og manipulerer Debra, og kjæler Ray, som klart er favorisert av Marie foran Robert. Robert er sjalu på Raymond på grunn av dette og Rays suksess i jobben og familielivet. Faren Frank er en motbydelig person som alltid kommer med en sarkastisk kommentar. Frank liker ikke å vise følelser og han er den eneste som tør å stå imot og kritisere Marie, han kommer ofte til unnsetning og redder Debra fra Marie. TV-serien er produsert av David Letterman sitt produksjonsselskap, Worldwide Pants Incorporated.

Kopling til andre serier[rediger | rediger kilde]

Alle elsker Raymond har en nær tilknytning til serien Kongen av Queens, og hovedpersonene er ofte å se i hverandres serier, dog i litt forskjellige omstendigheter.

I Kongen av Queens opptrer noen ganger Ray Barone og hans familie i samme roller som i Alle elsker Raymond, og de har følgelig samme rollenavn og lik oppførsel.

I Alle elsker Raymond, derimot, opptrer ofte hovedpersonen fra Kongen av Queens, (Kevin James), men her i varierende rolle. Noen ganger som en nøytral person kalt Kevin, men i de nyere episodene har hans rolle som budbilsjåfør, som i Kongen av Queens, og til og med navnet Doug, dukket opp. Andre rolleskikkelser fra Kongen av Queens, har imidlertid ikke vært å se i Alle elsker Raymond.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]