Alle elsker Raymond

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alle elsker Raymond
orig. Everybody Loves Raymond
Alle elsker Raymond
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landUSA
Sesonger9
Episoder210
Lengde23 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrollerRay Romano
Patricia Heaton
Brad Garrett
Doris Roberts
Peter Boyle
Bak kamera
SkaperePhilip Rosenthal
Sending
Periode13. september 199616. mai 2005
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Alle elsker Raymond er en amerikansk TV-serie som handler om sportsjournalisten Raymond Barone (Ray Romano) og hans nærmeste familie og venners dagligdagse sysler ofte i og omkring deres boliger på Long Island i New York. Raymond liker komedie, tuller med det meste, ikke mye seriøs. Og han vil helst slippe unna ansvar i huset og med barna, så det lar han kona Debra ta seg av. Raymond og Debra bor ssmmen med barna Ally og tvillingsønnene Michael og Geoffrey, Barone barna er vanlige roller, men ikke et stort tema i serien, det er heller foreldrene til Raymond, Marie og Frank og broren Robert som bor over gata. De er på besøk støtt og stadig, og til fustrasjon for Ray og kona. Debra's klager om Ray's familie er en stor vits. Spesielt Marie er en plage for Debra, som kontrollerer, kritiserer og manipulerer Debra, og kjæler Ray, som klart er favoritisert av Marie foran Robert. Robert er sjalu på Raymond på grunn av dette og Ray's suksess i jobben og familielivet. Faren Frank er en veldig motbydelig person som alltid kommer med en sarkastisk kommentar. Frank liker ikke å vise følelser og han er den eneste som tør å stå imot og kritisere marie, han kommer ofte til unsetning og redder Debra fra Marie. Tv-serien er produsert av David Letterman sitt produksjonsselskap Worldwide Pants Incorporated.

Kopling til andre serier[rediger | rediger kilde]

Alle elsker Raymond har en nær tilknytning til serien Kongen av Queens, og hovedpersonene er ofte å se i hverandres serie, dog med litt forskjellig omstendighet.

I Kongen av Queens opptrer noen ganger Ray Barone og hans familie i sine nøyaktige roller i forhold til Alle elsker Raymond, og de har følgelig samme rollenavn og lik oppførsel.

I Alle elsker Raymond, derimot, opptrer ofte hovedpersonen fra Kongen av Queens, (Kevin James), men her i varierende rolle. Noen ganger som en nøytral person kalt Kevin, men i de nyere episodene har hans rolle som budbilsjåfør, som i Kongen av Queens, og til og med navnet Doug, dukket opp. Andre rolleskikkelser fra Kongen av Queens, har imidlertid ikke vært å se i Alle elsker Raymond.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]